KKTC'de kadın girişimciler zirvesi

Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği ile Garanti Bankası’nın düzenlediği toplantıda, KKTC’li kadın girişimcilerin iş hayatına kazandırılması ve desteklenmesi ele alındı.

KKTC'de kadın girişimciler zirvesi

Türkiye’deki ve Kıbrıs’taki kadın girişimciler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde biraraya geldi. Kadın girişimcilerin desteklenerek iş hayatına kazandırılmasını amaçlayan toplantıların 13’üncüsü Girne’de yapıldı. Kadın girişimcilerin gündeminde, ekonominin yanı sıra siyaset de dahil tüm alanlarda daha fazla kadının yer alması hedefi vardı.

Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği ile Garanti Bankası’nın düzenlediği kadın girişimcilerinin buluşmasında, KKTC’li kadın girişimcilerin iş hayatına kazandırılması ve desteklenmesi ele alındı. Kıbrıslı kadın girşimcilere “İşimi Nasıl Büyütürüm” adlı panellerle, pazarlama, teknoloji ve finans konularında bilgiler aktarıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Türkiye’den ve Kıbrıs’tan kadın girişimcilerin biraraya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Garanti Bankası’nın kadın girişimciliğini destekleyen ilk özel banka olduğuna işaret etti.

Karadere, Türkiye’deki ve KKTC’deki kadın girişimci sayısının gelişmiş ülkelere oranla az olduğunu buna karşılık Kıbrıslı işkadınlarının ekonomik hayata giderek artan oranda katıldığını söyledi. Karadere “Kıbrıslı kadın girişimciler KKTC’nin kalkınmasında çok önemli bir rol oynuyor” dedi.

12 BİN GİRİŞİMCİYE DESTEK
Kadın girişimcilerin işlerini büyütmekte ihtiyaç duydukları finansman desteği için, “Kadın Girişimci Destek Paketi” hazırladıklarını belirten Karadere, bugüne kadar 12 bin kadın girişimciye 349 milyon lira finansman sağladıklarını söyledi.

Karadere, yılın en başarılı kadın girişimcilerinin belirlendiği yarışmanın bu yıl beşincisinin yapılacağını belirterek “Umarız, dereceye girenler arasında Kıbrıslı bir girişimcimiz de yer alır” diye konuştu.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan ise dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip Türkiye’de kadınların ekonomik hayata aktif katılımını desteklediklerini belirtti. Türktan, kadın girişimcilerin her geçen gün artmasının cesaret verici olduğunu belirterek sayılarının 80 binden 4 milyona çıkmasını arzu ettiklerini söyledi. Türktan, “Kadınların mecliste, yerel yönetimlerde, kamuda, karar alma mekanizmalarında eşit temsil edilmesi, iş hayatında eşit yer alması en büyük ihtiyacımızdır” dedi.

KKTC İş Kadınları Derneği Başkanı Şenay Ekingen de, toplantıyı gerçekleştiren Garanti Bankası’na ve KAGİDER’e teşekkür etti. Ekingen Kıbrıslı kadın girişimcilerin ülke ekonomisine destek olmaya çalıştıklarını ancak Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklanan sıkıntılarla karşılaşıldığını ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...