Koç: Ciddi bir fırsat gelirse değerlendiririz

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, ''Her ne kadar organik büyümeye çok önem veriyorsak da tabii inorganik büyüme açısından önümüze ciddi bir fırsat gelirse, bunu da çok ciddi bir şekilde değerlendiririz'' dedi.

Koç: Ciddi bir fırsat gelirse değerlendiririz

Koç Holding ve UniCredit'in Koç Finansal Hizmetler'deki ortaklıklarının 10. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda soruları yanıtlayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Yapı Kredi'nin bölge ülkelerde şube açmak ve banka satın almaya yönelik stratejilerini şöyle anlattı:

''Her ne kadar organik büyümeye çok önem veriyorsak da tabii inorganik büyüme açısından önümüze ciddi bir fırsat gelirse bunu da çok ciddi bir şekilde değerlendiririz. Bu tabii ki içinde bulunduğumuz şartlara ve önümüze çıkacak fırsata bağlı. Böyle bir fırsatı karşımıza çıkarsa değerlendirmeye hazırız.''

Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, Yapı Kredi Sigorta'nın satış süreci ile ilgili bir soru üzerine, daha önce duyurduklarını satış ile ilgili sürecin öngörüldüğü şekilde devam ettiğini söyledi.

Yapı Kredi'nin büyüme planları konusunda her zaman seçtikleri pazarda tartışmasız pazar lideri olmak gibi bir hedefleri olduğunu ifade eden Açıkalın, şu değerlendirmede bulundu:

''Gelecek yıl organik büyümemizi sürdüreceğiz. 40 ila 50 arasında şube açarız. Şu anda bütçe aşamasındayız. Ama kredi büyümesi yüzde 16 ila 18 arasında bir yerlerde olur. Mevduat büyümesi de sektörün bir, iki puan üzerinde olur diye öngörüyoruz. Tabii büyümeyi şube olarak düşünmemek lazım. Toplam kıyaslanabilir işlemlerimizin yüzde 80'ini alternatif kanallarımız üzerinden yapıyoruz. Buradaki yatırımlarımız da devam ediyor. Gelecek yıl Türkiye'nin büyümesinin bu yıldan daha iyi ve daha dengeli olacağından hareketle Yapı Kredi ve iştirakleri için 2013'te daha iyi bir büyüme bekleyebiliriz.''

Sayfa Yükleniyor...