Koç Holding bile hesabını unuttu

Türkiye'deki 20 bankada 152 bin hesap sahibinin unutulmuş binlerce lirası bulunuyor. Hesabını unutanlar arasında Koç Holding, bakanlıklar, valilikler, komutanlıklar, üniversiteler ve siyasi partiler bile var.

Türkiye'de faaliyet gösteren 20 bankada 152 bin 147 hesap sahibi paralarını unuttu.

Bankalar, 10 yıldır işlem yapılmadığı için ''zaman aşımına'' uğrayan hesaplar için ilanla müşterilerine uyarıda bulunuyor.

En son işlem tarihinden itibaren 10 yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına tabi bulunuyor. Bankalar bu çerçevede, zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini Şubat ayı başından itibaren internet sitelerinde yayımlamaya başladı.

Listeler, 3 ay süreyle ilanda kalacak ve 15 Mayıs 2010 tarihine kadar söz konusu hesaplar için başvuruda bulunulmaması halinde zaman aşımına uğramış mevduat bakiyeleri, emanet ve alacaklar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilecek.

En fazla mevduat unutulan banka Türkiye İş Bankası. Bu bankada, 45 bin 193 hesap ''zaman aşımına'' tabi bulunuyor.

Unutulan hesaplar sıralamasında İş Bankasını, 33 bin 449 hesapla Ziraat Bankası, 26 bin 926 hesapla Yapı ve Kredi Bankası (2 Ekim 2006 itibariyle Yapı Kredi ile birleşen Koçbank bünyesindeki hesaplar da bulunuyor), 18 bin 69 hesapla Halk Bankası, 11 bin 802 hesapla Citibank, 8 bin 469 hesapla Vakıfbank takip ediyor.

Akbank'ta unutulan hesap sayısı 3 bin 708, Finansbank'ta 2 bin 827, Fortis'te 429, Şekerbank'ta 369, ING Bank'ta 236, Türkiye Finans'ta 142, Garanti'de 196, Türk Bankası'nda 165, Türkiye Finans'ta 142, HSBC'de 66, Arap Türk Bankası'nda 33, Adabank'ta 18, Denizbank'ta 22, Tekstilbank'ta 37, Kuveyt Türk'te ise 11 olarak belirlendi.

UNUTKANLAR LİSTESİ
Bankalarda parasını unutanlar arasında özel şahıs ve şirketlerin yanı sıra bakanlıklar, valilikler, komutanlıklar, belediyeler, muhtarlıklar, okullar, dernekler, partiler, vakıflar, özelleştirilen veya kapatılan kurumlar, hatta bankalar bulunuyor.

Birleşerek Demokrat Parti (DP) adını alan Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi'nin birçok il ve ilçe teşkilatındaki parası zaman aşımına uğramış durumda. Koç Holding A.Ş. de Ziraat Bankası Mecidiyeköy Şubesinde hesabını unutanlar arasında yer alıyor.

TRT, Toprak Mahsulleri Ofisi, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu, Bodrum Belediyesi, Milliyet Gazetecilik, Ankara Büyükşehir Belediyesi, kapatılan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Enerji Yol Sendikası, PTT Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, çeşitli illerdeki nüfus müdürlükleri, Türkiye Zirai Donatım A.Ş. Müdürlüğü, Muş Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Kızılay Derneği, çeşitli vergi daireleri, cumhuriyet savcılıkları gibi çok sayıda kurum ve kuruluşu da bankalarda hesaplarını bırakan müşteriler arasında öne çıkıyor.

Kapatılan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün de Ziraat ve İş Bankası başta olmak üzere bir çok bankada unutulmuş hesabı bulunuyor. Aynı şekilde Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Emlak Bankası, Vakıflar Bankasının başka banka şubelerindeki hesapları da unutulan hesaplar arasında dikkat çekiyor.

MHP, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, CHP, DSP gibi siyasi partilerin yanı sıra Hacıbektaşı Veli Dergahı Vakfı, Bilali Habeşi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Harvard Mezunlar Derneği, Ankara Metropolitan Rotary Derneği, Koç Holding A.Ş., Milliyet Gazetecilik de değişik kesimlerden hesap unutan mudiler arasında yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...