Koç Holding'den Yapı Kredi açıklaması

Yapı Kredi Bankası'nın İtalyan ortağı UniCredit ile ilgili medyada çıkan haberler üzerine Koç Holding'den KAP bildirimi geldi: "Unicredit ile görüşmelerimiz devam etmekle birlikte, konuya ilişkin bir yönetim kurulu kararı yok."

Koç Holding'den Yapı Kredi açıklaması

Koç Grubu ile İtalyan UniCredit Grubu'nun yarı-yarıya ortaklığındaki Yapı Kredi Bankası hisselerinin UniCredit'e ait olan kısmının Koç Holding tarafından devir alınacağına dair çıkan haberler sonrası bir açıklama geldi.

Koç Holding'den Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:

"Basın-yayın organlarında, müşterek yönetime tabi ortaklıklarımızdan Koç Finansal Hizmetler A.Ş. (KFS) hisselerinin tamamının iş ortağımız Unicredit'ten satın alınarak Yapı Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) çoğunluğun Şirketimize geçeceği ve iş ortaklığının sona erdirileceği yönünde bazı haberler çıkmıştır.

Konu hakkında daha önce yaptığımız açıklamada belirtildiği üzere, portföyümüzde yer alan şirketlere ilişkin hissedarlık alternatiflerinin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmeler her zaman yapılmakta olup, bu değerlendirmeler sonucunda somut kararlar alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'ne göre kamuya açıklanmaktadır.

Bu kapsamda, YKB sermayesinde doğrudan ve dolaylı olarak çoğunluğa ulaşmamak kaydıyla, pay alımı dahil KFS ve YKB ortaklık yapılarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak Unicredit ile görüşmelerimiz devam etmekle birlikte, konuya ilişkin olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamıştır. Bu nedenle, Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamakta olup, işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır."

YAPI KREDİ ORTAKLIK YAPISI

% 81.9 KOÇ FİNANSAL HİZ. (KOÇ-UNICREDIT 50-50)

% 18.1 BORSADA HALKA AÇIK

UNICREDIT'TEN DE RESMİ AÇIKLAMA: NİHAİ BİR ANLAŞMAYA VARILAMADI

Koç Holding'in açıklamasının ardından, İtalyan Unicredit'ten de resmi bir açıklama geldi.

Açıklamada, "Türkiye'deki ortaklığımızın potansiyel gelişimi konusunda Koç Grubu ile görüşmelerde bulunuyoruz. Koç Grubu ile müzakerelerde nihai bir anlaşmaya varılmadı. Görüşmelerde gelişme olduğunda piyasayı bilgilendireceğiz" ifadeleri kullanıldı.

VİDEO: BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN İLK ÜÇ AYLIK KARNESİ

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • banka
  • Ekonomi
  • Finans
  • Şirketler
  • Ali Koç

Sayfa Yükleniyor...