Koç Türk akrebinin tasarımcısını işe aldı

Rahmi Koç genç Türk tasarımcı Emre Hüsmen’e verdiği destek sözünü tuttu.

Koç Türk akrebinin tasarımcısını işe aldı

Fiat’ın spor otomobil markası Abarth için tasarladığı Scorpion (Akrep) isimli konsept araçla Cenevre Fuarı’nda büyük ilgi gören Türk tasarımcı Emre Hüsmen, Tofaş’ın tasarım ekibine dahil oldu.

Hürriyet'in haberine göre, Cenevre Fuarı’nda Türk akrebini inceleyenler arasında Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç da vardı.

Rahmi Koç, genç tasarımcıya o tur sırasında destek sözü vermişti. Koç sözünü tuttu ve yetenekli genç tasarımcıyı Tofaş’ın bünyesine dahil ettirdi.

Murat Güler, Ford'da yeni Focus, Mondeo'nun ardından tüm dünya için Lincon modellerini tasarlamaya başlarken, Murat Günak, Peugeot, Mercedes ve VW'den sonra bu kez Fransız Heuliez ile dikkat çeken tasarımlar yapıyor. Mazda'da yeni modellerde Hasip Girgin ağırlığını artırırken, Ahmet Çağrı Selçuklu ise New York'ta taksi ihalesinde finale kalan Karsan'ın V1 kodlu aracını tasarladı. Türk tasarımcılar cephesinde bu isimler son dönemde öne çıkarken, bir başka başarı haberi de İtalya'dan geldi.

Koç Türk akrebinin tasarımcısını işe aldı - 1

PEUGEOT'DAN BURS KAZANDI
2005 yılında Fransız Peugeot'nun düzenlediği uluslararası tasarım yarışmasında 800 proje arasında ilk 10 finalist arasına kalmıştı. Bu başarısıyla Peugeot Türkiye'den Kanada'da tasarım eğitimi için burs kazanan Emre Hüsmen ise Kanada'da 2 yıl eğitimin ardından Avrupa'nın en önemli tasarım okulu olan İtalya Torino'daki Instituto Europe di Design'e (IED) başvurmuş ve kabul edilmişti. Son 3 yıldır bu okulda eğitim alan Hüsmen, master teziyle büyük bir başarıya imza attı.

Başarılı genç Türk tasarıcmı Emre Hüsmen, geliştirdiği ScorpION konsepti ile kariyerine etkili bir başlangıç yaptı. Hüsmen'in geliştirdiği ScorpION isimli projenin süreci, İtalya'nın ünlü tasarım okulu IED'de 7 master öğrencisinin kendi projelerini hazırlamalarıyla başladı ve süreçte her öğrenci kendi konseptinin 1:4 modelini yaptı. Aralık ayında projeler Fiat'ın tasarım başkanı Lorenzo Ramaciotti'ye sunuldu ve Emre Hüsmen'in projesi 1'inci seçilerek Cenevre Otomobil Fuarı'nda 1:1 model olarak sergilenmeye hak kazandı. Proje Pininfarina'da Baş Tasarımcısı olan Luca Borgogno ve Maserati tasarımcısı Luigi Giampaolo yönetiminde gerçekleşti.

Koç Türk akrebinin tasarımcısını işe aldı - 2

AKREP'TEN ESİNLENDİ
Tamamen Li-ion pilli, elektrikli bir otomobil olan ScorpION'un dört tekerinde elektrik motorları yer alıyor. Hüsmen konseptin tasarımında 'akrep'ten esinlemiş. Otomobilin genel hatlarında bu esinlenme net olarak görülürken özellikle arka bölümde tıpkı akrep kuyruğunu andıran hatlar mevcut.

Arka üst kısımda bulunan anten de tıpkı bir akrebin iğnesini andırıyor. Böylece ismiyle, logosuyla ve görünümüyle tam bir bütünlük içinde olan bir konsept ortaya çıkmış.

PİRELLİ SPONSOR OLDU
Konseptin sponsorları ise Pirelli, Cecomp ve OZ Racing. Hüsmen'in projesi 1 Mart'ta basın günüyle kapılarını açacak Uluslarası Cenevre Otomobil fuarında sergilenecek. IED'nin standında yer alacak aracın tanıtımı için Emre Hüsmen'de fuarda yer alacak. Emre Hüsmen, projeyle ilgili olarak, "Fiat'ın benim projemi birinci seçmesi beni çok gururlandırdı. Şu an Torino'da projenin son detayları üstünde çalışıyoruz. Fuarda bizzat aracı kendim tanıtacağım" yorumunu yaptı.

Sayfa Yükleniyor...