Koç'tan 'engel tanımıyorum' kampanyası

Koç Holding, ülkem için projesi kapsamında 2012 – 2013 uygulaması olarak tüm çalışanları ve bayileri ile ‘ülkem için engel tanımıyorum’ kampanyasını başlattı.

Koç'tan 'engel tanımıyorum' kampanyası

Kurucusu Vehbi Koç’un ‘Ülkem Varsa Ben de Varım” sözünden yola çıkarak 2006 yılında ‘Ülkem İçin’ Projesi’ni başlatan Koç Holding, 2012 – 2013 yılı uygulaması olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” kampanyasını hayata geçiriyor.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Proje ile ülkemizdeki engellilik kavramının sorun olmaktan çıkarak hak temelli bir yaklaşımla ele alınmasını sağlamak için çalışacaklarını vurguladı.

Mustafa V. Koç , “Amacımız Koç Topluluğu şirketleri ve bayilerinin katılımıyla engellilerin sosyal hayatta yaşam kalitelerinin iyileştirilmesine destek olurken engellilik konusunda toplumsal bilinç ve duyarlılığın oluşturulması” diye konuştu.

Koç Holding, 2006 yılında başlattığı “Ülkem İçin” Projesi’nin altıncı yılında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” kampanyasını hayata geçiriyor.

Projenin 2012 – 2013 yılı uygulaması olarak engellilik konusuna odaklanacaklarını vurgulayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, “Ülkemizde engellilik kavramının bir sorun olmaktan çıkarak, hak temelli bir yaklaşımla ele alınmasını arzuluyoruz. İşte tam da bu noktada, “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” diyoruz. Böylelikle, tüm topluluğumuzun gönüllülüğü ile başlattığımız çağrıyı, iş dünyası, kamu, sivil toplum ve duyarlı Türk halkının sahiplenmesi ile engellilerin iş hayatı ve sosyal hayatta karşılaştıkları engelleri kaldırma konusunda önemli yol kat edeceğimize inanıyorum ” diye konuştu.

Mustafa V. KOÇ: “3 HEDEF BELİRLEDİK’’
Mustafa V. Koç, “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” projesinin üç temel yaklaşımla uygulama alanlarının belirlendiğini; bu yaklaşımlardan ilkinin “Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri” olduğunu söyledi.

Engellilik ve erişilebilirlik konularında toplumsal bilincin yayılmasına destek olmayı amaçlayan Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri’ni çok önemsediklerini vurgulayan Mustafa V. Koç, “İki yıllık süreçte toplam çalışan sayımızın yüzde 70’ine bu eğitimleri vermeyi amaçlıyoruz. İllerimizde ise bu eğitimleri Ülkem İçin Elçileri olan bayilerimiz aracılığı ile yaygınlaştıracağız. Eğitimler, Alternatif Yaşam Derneği’nin desteği ile veriliyor. İlk eğitimlerimizi vermeye başladık ve şimdiden yaklaşık 1.500 kişiye eğitim verildi” diye konuştu. Mustafa V. Koç, ikinci yaklaşım noktalarının ise tüm Koç Topluluğu şirketlerinin “Engelli Dostu İşyeri” haline getirilmesi olduğunu anlatırken, “Bu sebeple tüm Koç Topluluğu şirketlerinin ve bayilerimizin işyerlerinin fiziki şartlarının engelliler için erişilebilirliği gözden geçiriliyor. Gerekli iyileştirilmeleri de iki yıllık süreçte tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Üçüncü olarak da, bayi ve şirketlerin desteğiyle “Engelli dostu ürün ve hizmet” geliştirmeye devam edeceklerini belirten Mustafa V. Koç, “Tüm bu süreçlerin beraberinde toplumun konu ile ilgili tüm kesimlerine bu konuda ilham vermeyi hedefliyoruz. Bu çalışmaların sonucunda oluşacak toplumsal algı değişikliği ile ve hükümetimizin de bu konudaki başarılı çalışmaları ile ülke genelinde engellilerin sosyal hayata katılımları ile ilgili iyileştirmeler gözlemleyeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...