Koç'un gözü özelleştirme ve satın almalarda

Koç Holding yılın 9 aylık döneminde kârını 1.7 milyar liraya yükseltti. Koç Holding CEO'su Durak, topluluk olarak 2013'te özelleştirmelerin yanı sıra birleşme ve satın alma fırsatlarını aktif olarak takip edeceklerini söyledi.

Koç'un gözü özelleştirme ve satın almalarda

Koç Holding, 2012 yılının ilk üç çeyreğinde konsolide bazda toplam satış gelirlerini yüzde 16 artırarak 63 milyar TL’ye yükseltirken, azınlık payı sonrası net kârını 1,7 milyar TL’ye yükseltti.

Koç Holding’in 2012 ilk 9 aylık sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Turgay Durak, “2012 yılını bir kez daha karlı bir şekilde büyüyerek kapatıyor olacağız” dedi.

Kasım ayı itibariyle Türkiye’nin Fitch tarafından yatırım yapılabilir ülke statüsüne yükseltilmesinin önemli ve olumlu bir gelişme olduğuna dikkat çeken Turgay Durak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yakında Fitch’in bu değerlendirmeyi şirketlere de yansıtmasını bekliyoruz. Özellikle Moody's ya da S&P tarafından ikinci bir yatırım yapılabilir ülke değerlemesi geldiğinde, bu değerlemeler şirketlerimiz için önemli açılımlar sağlayacak. Yeni enstrümanlarla ve daha iyi koşullarla borçlanmak mümkün olurken; fonlama tabanımız genişleyecek ve çeşitlenecek. Koç Topluluğu olarak 2013 yılının hem iç talep hem de finansman koşulları açısından daha iyi bir yıl olacağını düşünüyor ve planlarımızı bu kapsamda hazırlıyoruz.”

Krizin Türkiye’yi en fazla tehdit ettiği dönemlerde dahi Türkiye ekonomisine olan güvenlerinin azalmadığını vurgulayan Turgay Durak, “En zor dönemlerde bile yatırımlarımızda herhangi bir yavaşlama olmadı. Bu yılın ilk dokuz ayında yatırımlarımızı geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre iki kat artırdık. Önümüzdeki dönemde de gerek organik gerekse inorganik büyümemize devam edeceğiz. 2013 yılı için yaklaşık 4 milyar dolarlık kombine yatırım hedefimiz var. Yatırımlarımız özellikle enerji, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde olacak. Bu rakam potansiyel satın almaları içermiyor” diye konuştu.

2013 yılı itibariyle özelleştirme ve şirket satın almalarının da ivme kazanmasını beklediklerine dikkat çeken Turgay Durak, “Koç Topluluğu olarak bu dönemde ilgi duyduğumuz sektörlerdeki özelleştirmeleri ve gerek yurtiçi gerekse yurtdışı piyasalardaki satın alma ve birleşme fırsatlarını da aktif olarak takip ediyor olacağız” dedi.

Sayfa Yükleniyor...