Konu 'konut'sa; işte rehberi...

“Konut Alım Rehberi” konut almak isteyenlere, satın almayı düşündükleri konutu değerlendirmelerinde kolaylık sağlıyor.

Konu 'konut'sa; işte rehberi...

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından ilki 2005 yılında hazırlanan “Konut Alım Rehberi”, son yıllarda gerçekleşen konut sektöründeki gelişmeleri de içerecek şekilde güncellenerek Finansbank’ın katkılarıyla yeniden yayımlandı.

Konut alım kararında en belirleyici iki etken “yapı” ve “finans” sektörlerini temel alan rehber, satınalma sürecinde merak edilenleri bir uzman bakışıyla ihtiyaç sahiplerine aktarmak, tüketiciyi bu önemli kararında isabetli bir seçim yapmaya yönlendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla hazırlandı. Rehberin hedefi ise, tüketicilerin ev alırken bir konutta olmazsa olmazları talep etmelerini sağlamak, doğru ve bilinçli seçim yapmalarına yardımcı olmak ve sonuç olarak da konut üreticilerinin tüketicilerden gelen bilinçli talepleri göz önüne alarak bina yapmalarını sağlamak...

Konut yatırımları, ülkemizin toplam yatırımları içinde %15- 30 arasında bir oranla önemli bir paya sahip. Türkiye genelinde hane halklarının en önemli tüketimi, yaklaşık olarak yüzde 30’luk harcama payıyla konut. Sonuç olarak konut almak ülkemizde pek çok kişi için hayatları boyunca yapacakları en büyük yatırım haline geldi.

Konut almadan önce “yapı” ve “finans” ana başlıklarından hareketle pek çok detayın gözden geçirilmesi gerekiyor. “Konut Alım Rehberi” doğru soruları sordurup, uyarı ve cevapları ile ihtiyaç sahiplerinin merak ettikleri konulara açıklık getiriyor. Rehber; hukuktan ekonomiye, mimariden bina çevresine, deprem korunumundan mutfak banyoya, yalıtımdan, yangın güvenliğinden, farklı finansal ihtiyaçlar için oluşturulan mortgage ürünlerine kadar konutla ilgili bütün başlıkları içeriyor.

Konut Alım Rehberi’nde yer alan sorular, ülkemiz koşullarında ağırlıklı olarak tercih edilen betonarme taşıyıcı sistemi olan apartman türü konut yapılarını kapsıyor.

Yapı-Endüstri Merkezi araştırma birimi YEM Araştırma (YEMAR) tarafından hazırlanan Konut Alım Rehberi için İstanbul Teknik Üniversitesi’nden konunun uzmanı akademisyen bir ekipten danışmanlık hizmeti alındı.

Rehberde ayrıca konut alırken kredi hizmetinden faydalanmak isteyenlere özel, Finansbank “MortgageKolay” ürünlerinin detaylı anlatımları, avantajları ve Finansbank konut kredisi kullandırım süreci ile ilgili bilgi de yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...