Konut fiyatları yarı yarıya indi

Aydın'ın turistik ilçelerinden Kuşadası'nda, yabancıların konut alımları durunca, emlak fiyatlarında önceki yıllara oranla yüzde 50'ye varan düşüş yaşandı.

Konut fiyatları yarı yarıya indi

Kuşadası Kale Emlak Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Çelik, ilçedeki emlak piyasasında son 5 yılda yabancıların yaptığı alımlarla yaşanan canlılığın, dünyada etkili olan kriz ortamıyla birlikte durduğunu belirtti.        

Bunun sonucunda ilçedeki konut fiyatlarında yarı yarıya düşüşler yaşandığını ifade eden Çelik, Kuşadası'nda müteahhitlerce yapılan yeni sitelerin de düzenlenen kampanyalarla cazip fiyat ve uygun taksit seçenekleriyle satışa sunulmasının, hazır konutların satış fiyatlarının düşmesine etken olduğunu kaydetti.       

"TÜRKİYE'DE BU KADAR CAZİP FİYATLARLA EV YOK"
Çelik, geçen yıl ekonomik krizin etkisiyle durma noktasına gelen konut satışlarının, yılbaşından itibaren banka faiz oranlarının düşmesiyle yeniden canlanma gösterdiğini, ancak fiyatların artmadığını ifade ederek, ''Ev alacakların, Türkiye'nin hiçbir yerinde bu kadar cazip ve düşük fiyata ev bulmaları imkansız'' dedi.        

Konut fiyatları yarı yarıya indi  - 1

DAİRE FİYATLARI ŞÖYLE:
Kuşadası Yakomoz Emlak şirketinin sahibi Ali Rıza Karpuzcu da 2005 yılına oranla konut fiyatlarında yüzde 40-50 oranında düşüş olduğunu belirtti.

Karpuzcu; ilçede sıfır daire fiyatlarının 40-50 bin liraya, villa tipi yazlıkların ise 75 bin liraya kadar gerilediğini kaydetti.


Sayfa Yükleniyor...