Korsan taksilerle ilgili önemli uyarı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz, "Korsan taksicilik şekil değiştirdi. Son 4-5 aydır İstanbul'da kamyonet tipi araçlarla 'Taksicilik ve Hafif Yük ve Eşya Taşınır' ibaresi kullanılarak kaçak yolcu taşımacılığı yapılıyor" dedi.

Korsan taksilerle ilgili önemli uyarı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada taksici esnafın ekmeğine göz dikerek korsan taksi taşımacılığı yapıldığını ifade ederek, esnafı mağdur eden bu tür çalışmaların acilen önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Korsan taksiciliğin şekil değiştirdiğini, son 4-5 aydır İstanbul'da "K" belgeli kamyonet tipi araçlar ile "Taksicilik ve Hafif Yük ve Eşya Taşınır" ibaresi kullanılarak kaçak yolcu taşımacılığı yapıldığının tespit edildiğine dikkati çeken Yılmaz, "Günümüzün modası 'K' belgeli korsan kamyonetlerdir. 4-5 aydır korsan kamyonetlerle hem yolcu hem de eşya taşımacılığı yapılmaktadır. Esnafın ekmeğine göz dikerek kamyonetlerini sarı renkte boyatıp, araçlarının üst kısmına taksi şapkası takarak aracın cam altında dama işareti koyarak korsan taşımacılık yapıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, piyasada bir firmanın internet üzerinden korsan taksicilik yaptığını belirterek, bu şirketin akıllı telefonlar üzerinde uygulamaya koyduğu program ile site üzerinden topladığı yolcuları korsan olarak taşıdığını ifade etti.

"KorsanYasası çıktığında tüm Türkiye de faaliyet gösteren ticari taksici esnafının bayram ettiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"K belgesi adı altında yapılan taşımacılığın usul ve esasları hakkında düzenleme ile amaç dışı çalışanların belgelerinin iptali sağlanmalı. Korsan çalışan bu araçların ticari taksiye benzer renk veya herhangi bir işaret olması halinde amaç dışı çalıştıkları için K belgeleri iptal edilmeli ve araçlar 60 gün bağlanmalı. Taksici esnafın mağduriyetinin giderilmesi için gereken tüm girişimleri yapacağız. Bu emek hırsızlarına zaman kaybedilmeden 'dur' denilmelidir."

Sayfa Yükleniyor...