Kredi kartı faizlerinde indirim

Kredi kartı işlemlerinde 1 Ocak 2011'den aylık azami akdi faiz, TL için yüzde 2,26, dolar için yüzde 2,02, Euro için de yüzde 1,90 olarak uygulanacak.

Kredi kartı faizlerinde indirim

Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarını düşürdü.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve 1 Ocak 2011'de uygulamaya girecek Tebliğle, kredi kartı işlemlerindeki aylık azami akdi faiz oranı, Türk Lirası için yüzde 2,44'ten yüzde 2,26'ya indirildi. Söz konusu oran, ABD doları için yüzde 2,54 yerine yüzde 2,02, Euro için de yüzde 2,30 yerine yüzde 1,90 olarak belirlendi.

Aylık azami gecikme faizinde yapılan indirim sonrasında da yeni oranlar, Türk lirası için yüzde 2,76, ABD Doları için yüzde 2,52, Euro için de yüzde 2,40 olarak tespit edildi.

Aylık azami gecikme faiz oranı, halen Türk Lirası için yüzde 2,94, dolar için yüzde 3,11, Euro için de yüzde 2,82 olarak uygulanıyor İlgili düzenleme gereğince bankalar, bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebiliyor. Azami faiz oranları, Merkez Bankasınca 3 aylık dönemler halinde belirleniyor.

Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Söz konusu oranlar azami oranlar olup, bankalarca kredi kartı işlemlerinde 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanması mümkün bulunmamaktadır. Bankalar bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebilecektir. 1 Mart 2011 tarihinden itibaren gelecek üç aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranları bu tarihten önce yine Bankamız tarafından kamuoyuna duyurulacaktır.

Bankalar, diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlemektedir. Bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır.''

Sayfa Yükleniyor...