Kredi kartı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Yazar Özlem Denizmen'in finansal okuryazarlığı yaymak ve geliştirmek için yayımlanan ikinci çalışması olan "Kartlarınla Mucize Yarat" isimli kitabı çıktı.

Kredi kartı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Özlem Denizmen'in kaleme aldığı Türkiye'nin ilk kişisel para yönetimi kitabı "Cebinde Mucize Yarat" bir yılda 21. baskısını yaptı.

"Kartlarınla Mucize Yarat" ise yazarın finansal okuryazarlığı yaymak ve geliştirmek için yayımlanan ikinci çalışması.

250 kilometre hızla giden kırmızı bir araba kaza yapıyor. Suçlu kim? Hızlı gidebiliyor diye araba mı, yoksa sürücü mü? Nasıl araba kullanmak için sürücü ehliyeti gerekiyorsa, kredi kartı kullanmak için de "ehliyet" lazım. Sizin ehliyetiniz var mı? Kredi kartını doğru kullanmayı biliyor musunuz?

"Tabii ki kredi kartı kullanmayı biliyoruz. İstediğin yerde limitin kadar alışveriş yapıyorsun. Sonra kasadaki görevliye kartı veriyorsun, o da POS makinesini sana uzatıp şifre yazdırıyor. En son olarak da fişini alıyorsun, iş bitiyor. Taksitlerin de bulunduğu ekstre her ay geliyor, onun da asgarisini ödeyip kartı kullanmaya devam ediyorsun. Hatta lazım olduğunda istersen ATM'den nakit bile çekebiliyorsun... Bunda bilmeyecek ne var?" diyorsanız bu kitap tam sizin için.

Belki son ödeme tarihinizin günü, olması gerektiği gün değil. Belki limitinizde bir hata var. Belki de gereğinden fazla kartınız var. Ya da kredi kartı hiç sizin için değil. Ama elinizde bir plastik patlayıcı istemiyorsanız, bu kitaptaki bilgilerden bağımsız adım atmayın.

Not: Yazarın tüm telif gelirleri "Özlem İmece Anısı'na" Darüşşafaka Cemiyeti'ne bağışlanacaktır.

ÖZLEM DENİZMEN KİMDİR?
Hayatın bütününün bir eğitim olduğuna inanan Özlem Denizmen, lisans eğitimini Cornell Üniversitesi Endüstri İşletmeciliği Bölümü'nde tamamlamış, sonra, MIT Sloan School of Management'ta MBA (finans) yüksek lisansı yapmıştır.

Denizmen ayrıca, Stanford'da pazarlık, GE Crotonville Merkezi'nde liderlik, Harvard Business School'da ileri seviye yönetim, Harvard Kennedy School'da toplum liderliği programlarını tamamlamıştır.

Çalışma hayatının temeli finansal planlama olan Özlem Denizmen, iş hayatına 1994'te Amerika'da finansal analist olarak Merrill Lynch Yatırım Bankası'nda başlamıştır. Türkiye'de Garanti Yatırım Bankası'nda devam etmiştir. 2000 yılından bu yana Doğuş Grubu'nda Strateji Bölümü başkanlığı, bütçe planlama, iş geliştirme, yatırımcı ilişkileri üzerine çeşitli görevlerde bulunmuştur. Doğuş Otomotiv ve Doğuş Oto Yönetim Kurulu üyesidir.

Ülkemizde bireysel para yönetimi bilgisinin artması, ülkemiz insanının daha mutlu, finansal huzurlu bireyler olması çabası içinde finansal okuryazarlık seferberliğini başlatmıştır. 2010 yılında Para Durumu sosyal girişimini başlatmış, bu amaçla A haber televizyonu program yapımcısı, POSTA gazetesi yazarı, Hürriyet Turuncu eki, Elele Dergisi yazarı ve Cebinde Mucize Yarat 2012, kitabının yazarıdır. 2013 yılında FODER Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği kurucu başkanı olmuştur.

Sivil toplum Ekonomik kalkınma FODER kurucu başkanı (2013- ).
T.C. Kalkınma Bakanlığı Yurtiçi Tasarrufl ar Özel İhtisas Komisyonu  üyesi (2012).
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesi (2006- ).
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) üyesi (2008- ).
Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) üyesi (2007- ).
OECD Finansal Eğitim üyesi (2012- ).
Kadın ve çocuk finansal gelişim
İşte Eşitlik -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı liderliğinde kadın istihdamının artması platformu- İcra Kurulu üyesi (2012- ).
Dünya Bankası Uluslararası Kadın İş Liderleri Konseyi (ICWBL)
Sermaye Ulaşım Komitesi üyesi (2012).
Türkiye "Bağımsız Kadın Direktörler" Hareketi Danışma Kurulu üyesi (2013- ).
Digital Life Design (DLD) Women Türkiye fahri temsilcisi (2011- ).
Uluslararası Çocuk Finansal Eğitimi (Child&Youth Finance International) Ödül Komitesi Jürisi ve Medya Danışma Kurulu üyesi (2012- ).
Dünya Forumu (WEF) "Learn Money" Çocuklara Finansal Okuryazarlık eşbaşkanı (2012- ).
Ödüller
2010 yılında Obama Beyaz Saray Girişimcilik Zirvesi'ne katılan 5 Türk'ten biri seçildi.
2011 yılında Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından "Genç Küresel Liderler" listesine alındı.
Amerikan-Türk Cemiyeti tarafından "2011 genç cemiyet lideri" seçildi.
Türkiye Özel Sektör Gönüllüleri Derneği tarafından "2011 En Başarılı Gönüllü Jüri Özel Ödülü"yle ödüllendirildi.
2011 yılında İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (Business and Professional Woman [BPW]) tarafından "sosyal girişimcilik alanında yılın en başarılı kadını" seçildi.

Sayfa Yükleniyor...