Kredi kartıyla prim ödenebilecek

SGK, kredi kartı ile prim ödenmesi uygulamasına başladı.

Kredi kartıyla prim ödenebilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ödeme yükümlülerinden prim tahsilatı yapılması amacıyla 26 banka ile Prim Tahsilatı ve Nakit Varlıkların Değerlendirilmesi Protokolü'nün imzalanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan kurum yetkilisi, 26 bankanın gişelerinden, ek protokol imzalanan 19 bankanın alternatif dağıtım kanallarından, SGK internet sitesi üzerinden ise tüm bankaların kredi kartlarından ödemenin gerçekleştirebileceğini belirtti.

Kurumdan yapılan açıklamada da, "Günümüz ekonomik koşulları dikkate alınarak vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde, prim ödeme yükümlülerinin primlerini kredi kartı ile ödemeleri konusunda Kurumumuzca, 19 banka ile protokol imzalanmıştır. Prim ödeme yükümlüleri, protokol imzalayan bankaların birinden edinmiş olduğu kredi kartı ile aynı bankanın internet bankacılığı, ATM gibi alternatif dağıtım kanalları aracılığı ile prim ödemelerini gerçekleştirebildikleri gibi, ilgili bankanın kredi kartına verecekleri otomatik ödeme talimatı ile prim ödemelerini yapabilmektedirler" denildi.

Kredi kartı ile yapılacak prim ödemelerinde komisyon bedeli alınıp alınmaması konusunda bankaların genel uygulamasının geçerli olacağı, alınacak komisyonların SGK ile ilgisi olmadığı bilgisi de açıklamada yer aldı.

Açıklamaya göre kredi kartı ile prim tahsilatı protokolü imzalayan bankalardan bazıları söz konusu uygulamaya başlarken, diğer bankalar bilgi işlem alt yapılarını oluşturmalarının ardından uygulamaya geçecek.

Uygulamaya göre kredi kartı ile yapılabilecek ödeme türleri ise devredilen SSK işveren prim ödemeleri, işveren prim ödemeleri, isteğe bağlı sigortalıların prim ödemeleri,işveren icra ödemeleri,tarım sigortalıları prim ödemeleri, devredilen Bağkur ödemeleri, prim ödemeleri, askerlik borçlanması ve devredilen Emekli Sandığı ödemeleri olarak açıklandı.

Sayfa Yükleniyor...