Kredilere gelir limiti

Banka kredilerinde tüketicilere "limit" sınırı geliyor. Ekonomi yönetimi, borçlanmada tehlike sınırına karşı vatandaşa gelir limiti getirmek üzere harekete geçti.

Kredilere gelir limiti

yönetimi, bankaların düşük gelir grubundaki tüketicilere verdiği kredilerin tehlike yaratmaması için yeni bir düzenleme hazırlıyor.

"Tüketici kredilerine gelir limiti" hazırlığına ilişkin açıklamayı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptı. Şimşek, Londra'da yabancı ajanslara yaptığı açıklamada, tüketici kredilerinde limitlere dair kuralları değiştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Yeni düzenlemeyle, kredi kartlarında olduğu gibi her vatandaşa gelirine bağlı olarak bir "tüketici kredisi alma limiti" getirilecek. Kredi kartı sahipleri, gelirinin 4 katına kadar limit kullanabiliyor.

Ekonomi yönetimi, bir yıldır hazırlıkları süren bir başka çalışmayla da "gelire göre taksit sınırlaması" getirmeye hazırlanıyor.

Bu düzenleme için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, vatandaşların gelir ve tüketim eğilimlerini karşılaştıran bir veri seti üzerinde çalışıyor.

Gelire göre taksit sınırlamasının uygulama esasları, bu çalışmanın sonucuna göre belirlenecek.

Sayfa Yükleniyor...