Krizde ilk halka arz Ran Lojistik'ten

Ran Lojistik sermayesinin yüzde 25.2'sini 26-27-28 Ekim tarihlerinde halka arz edecek.

Krizde ilk halka arz Ran Lojistik'ten

Sermayesini 7 milyon 100 bin liradan 12 milyon 700 bin liraya yükselten Ran Lojistik, sermayesinin 3 milyon 200 bin liralık nominal değerdeki bölümünü halka arz ediyor.

Ran Lojistik, borsadan satış yoluyla gerçekleşecek halka arzdan elde edeceği geliri antrepo ve depo yatırımlarında kullanmayı planlıyor.

Galata Menkul Değerler A.Ş'nin aracılık ettiği ve 26-27-28 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Ran Lojistik halka arzında, satış fiyatı 2,86 lira baz fiyattan belirlenirken, bu baz fiyattan beklenen gelir miktarı ise 9 milyon 152 bin lira olarak belirtildi.

Ran Lojistik, Reysaş'tan sonra Borsa'da işlem gören ikinci lojistik şirketi olacak.

Ran Lojistik'in danışmanlığını yapan CFK Kurumsal Finansman Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Öztürk, bunun Türkiye'de 18 ay aradan sonra ilk halka arz olacağını belirterek, ''Bu halka arzın başarılı olmasını ve diğer halka arzların da önünü açmasını temenni ediyorum. Lojistik sektörü borsada yeterince temsil edilmiyor. Umarım başka lojistik şirketlerini de borsada görürüz'' dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Öztürk, Ran Lojistik'in aslında 2008 yılında halka açılmayı planladığını ancak yaşanan finansal krizin hem dünyada hem de Türkiye'de halka arzları ''bıçak'' gibi kestiğini anlatarak, ''2009'un ikinci yarısından itibaren halka açılmayı gündemimize alacağımızı deklare etmiştik. Her ne kadar reel sektörde kriz geçmemiş olsa da finansal sektör krizi atlattı. Biz de konjoktür olarak en uygun zaman bu zaman olduğuna inandığımız için tekrar sürecimizi başlattık. İnşallah Pazartesi günü halka arzımızı tamamlayacağız'' diye konuştu.

Amaçlarının şirketin bütün depo ve antrepo yatırımlarını DTC üzerinden yapıp, DTC'yi bir gayrimenkul şirketi gibi konumlandırmak olduğunu ifade eden Öztürk, depo ve antrepo yatırımının Türkiye'de en yüksek karlılığa sahip sektörlerden bir tanesi olduğunu kaydetti.

Öztürk, ''Körfez yatırımcılarının yatırım yapmak istediği alan da bu. Yapacağımız yatırım tutarı 11 milyon dolar. Bu yatırımın kendini 4-5 yılda amorti etmesini bekliyoruz. Biz buradan yüksek karlılık elde ederek yatırımcılarla paylaşmak istiyoruz. Depo antrepo yatırımlarının karlılık marjı yüzde 50'ler civarında'' diye konuştu.

Halka arzdan bekledikleri bürüt gelirin 9 milyon 152 bin lira olduğunu söyleyen Öztürk, 11 milyon dolarlık yatırımın kalan kısmını da öz kaynaklar ve dış kaynaklardan karşılayacaklarını, yatırımı bir yıl içinde düşündüklerini belirtti.

Sayfa Yükleniyor...