Krugman: ABD toparlanmada yanıltıyor

Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Krugman, ABD'li yetkililerin ekonomideki toparlanmayı olduğundan daha iyi gösterdiğini öne sürdü.

Krugman: ABD toparlanmada yanıltıyor

Nobel Ödülü sahibi Prof. Paul Krugman, New York Times gazetesindeki köşesinde yazdığı makalede, ''ABD'li yetkililer ekonomideki görünümü olduğundan daha iyi gösteriyor'' diyerek, Merkez Bankasına (Fed) ve Başkan Barack Obama yönetimine, daha fazla teşvik programını uygulamaya koyması önerisinde bulundu.

Princeton Üniversitesi'nde görevli Krugman, ''Bir bakıma bu toparlanma değil ve karar vericiler bu gerçeği değiştirebilmek için herşeyi yapmalılar. İşsizlik oranının yükselmemesi için büyümenin yaklaşık yüzde 2,5 olmasına ve işsizliği önemli oranda aşağı çekmek için daha hızlı büyümeye ihtiyacımız var. Şu anda büyüme yüzde 1 ve 2 arasında biryerlerde seyrediyor ve gelecek aylarda daha fazla düşecek'' dedi.

Fed'in daha fazla uzun vadeli ve özel borç satın almaya başlaması gerektiğini belirten Krugman, Obama yönetimine, ev sahiplerine desteği yinelemesi ve Çin'in döviz kuru politikasına yönelik eleştirilerini artırması çağrısında da bulundu.

Sayfa Yükleniyor...