Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan Thomas Cook açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Thomas Cook'un Türkiye'de 21 bin 33 konaklamalı misafiri bulunduğunu duyurdu. Bakanlık açıklamasında "Thomas Cook İngiltere’nin faaliyetlerinden zarar görebilecek işletmeler için üzerinde çalışan ‘Kredi Destek Paketi’ en kısa sürede hayata geçirilecektir” denildi. Bakan Ersoy, "Türkiye'de 21 bin yolcu iflastan etkilenecek. İlk etapta Türkiye'deki misafirlerin eve dönüşü sağlanacak" dedi. NTV Finans Kafe programına açıklama yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, "Oteller çok ciddi alacaklı durumda. Dalaman, Alanya ve Kemer'de ciddi sıkıntı yaşanabilir" şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan Thomas Cook açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İngiliz turizm şirketi Thomas Cook'un iflasını değerlendirdi. 

Bakan Ersoy, "Türkiye'de 21 bin yolcu iflastan etkilenecek. İlk etapta Türkiye'deki misafirlerin eve dönüşü sağlanacak. Antalya'da otelci ve STK'larla görüşeceğim" dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook hakkında bir açıklama yaptı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından 178 yıllık bir geçmişe sahip olan Thomas Cook şirketi için yaptığı açıklama şu şekilde:

“İngiltere operasyonlarını 23.09.2019 tarihi itibariyle durdurma kararı alan Thomas Cook, Almanya, Rusya ve Nordic’de faaliyetlerine devam etmektedir. Bugün itibariyle Thomas Cook İngiltere’nin ülkemizde 21 bin 33 konaklamalı misafiri bulunmaktadır. 22.09.2019 dahil içeride konaklayan konaklayan Thomas Cook İngiltere misafirlerinin konaklamalarına ilişkin tüm ödemeleri ATOL (İngiltere Kamu Otoritesi) güvencesindedir. İşletmelerinde, Thomas Cook İngiltere misafiri konaklayan otellerin bu misafirlerinden ücret talep etmesi, odayı boşalttırması durumunda haklarında yasal işlem başlatılacaktır.

ZARAR GÖREN İŞLETMELERE KREDİ DESTEĞİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında Thomas Cook İngiltere’nin faaliyetlerinden zarar görebilecek işletmeler için üzerinde çalışan ‘Kredi Destek Paketi’ en kısa sürede hayata geçirilecektir.”

BAKAN ERSOY'DAN THOMAS COOK AÇIKLAMASI

TÜRSAB BAŞKANI BAĞLIKAYA: OTELLER ÇOK CİDDİ ALACAKLI DURUMDA

Öte yandan konuyla ilgili NTV Finans Kafe programına açıklama yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Oteller çok ciddi alacaklı durumda. Dalaman, Alanya ve Kemer'de ciddi sıkıntı yaşanabilir" dedi.

VİDEO: OTELLER THOMAS COOK'TAN ALACAKLARINI NASIL TAHSİL EDECEK? 

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Seyahat
  • Ekonomi
  • İngiltere
  • Turizm
  • Şirketler

Sayfa Yükleniyor...