Kurtarma paketine ek kaynak ayrılabilir

Üst düzey ABD hükümet yetkilileri, ABD Başkanı Barack Obama'nın sunacağı 2009 bütçesinde ABD finansal sistemine istikrar kazanmasına yardımcı olmak için 250 milyar dolarlık ek bir kalem olabileceğini belirtti.

Kurtarma paketine ek kaynak ayrılabilir

    İlk bütçesini Kongre'ye bugün sunacak olan Obama, bütçe teklifinde bankacılık sistemindeki krizi  rahatlatmak için Kongre'den ek kaynak istemesine olanak tanıyan bir kalem bıraktı.

    Kongre'den istenilecek yeni herhangi bir kaynak, önceki yönetimin Kongre'den istediği 700 milyar dolara  ek olacak.

    İsimlerinin açıklanmasını istemeyen iki hükümet yetkilisi, 250 milyar dolarlık kaynağın Kongre'den  istenilmesi yönünde nihai bir karara varılmadığını belirtti.

    Bir yetkili, 250 milyar dolarlık kaynağın "dürüst muhasebe" esası dolayısıyla ve "kaynağın yasamadan  talep edilmesi halinde bütçede yerini belirlemek için" konulduğunu belirtti.

    Yetkili, hükümetin 250 milyar dolarlık kaynağı talep edip bankacılık sistemine enjekte edilmesi halinde 750  milyar dolar büyüklüğünde varlık alımının finanse edilebileceğini belirtti.

    Kurtarma paketi ve takip eden kararlar birçok Amerikalı tarafından Wall Street bankacılarını ve mortgage  piyasasında riskli oyunlar oynayanları kurtarmaya yönelik görüldüğünden kamuoyunda pek popüler değil. 

    Obama Salı günü Kongre'ye yaptığı konuşmada, bankaların elindeki kötü kredileri temizlemenin  maliyetinin "şu anda ayrılan kaynaklardan yüksek olabileceği"ni belirtmişti.

Sayfa Yükleniyor...