Kuşadası'nda 'sert müdahale'

"Hiç kimse, inşaatlarıyla ilgili gerekli ruhsat belgesini almadan kürek sallamasın, çapa vurmasın. Müdahalemiz yasalar çerçevesinde sert olacaktır."

Kuşadası'nda 'sert müdahale'

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yerel seçimler öncesinde kamuoyuna açıkladığı beyannamesinde, ''25 yıllık düzeni değiştireceklerini ve imar konusunda yeni bir dönemi getireceklerini'' açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, ruhsatsız yapılaşmaya karşı ''sert müdahale döneminin'' başladığını bildirdi.
     
Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, kamuoyuna yönelik yayımladığı bildiride, Kuşadası Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde inşaat ve tadilat yapmak isteyen vatandaşların, yasal yolu takip etmesini ve mutlaka Belediye Fen İşlerinden ruhsat alması gerektiğini vurguladı.
        
Altungün, aksine hareket edenlerin inşaat yapamayacağını ve en ağır yaptırımların uygulanacağını açıkladı.

Son zamanlarda bazı kişilerin inşaat ve tadilat yapacaklara, ''işe başla, biz gerisini hallederiz'' şeklinde yanlış yönlendirmelerde bulunduklarını belirten Altungün, vatandaşların bu kişilere kesinlikle itibar etmemeleri, işe başlamadan önce mutlaka belediyeden ruhsatlarını almaları gerektiğini kaydetti.
       
''SERT MÜDAHALE YAPILACAK''
Bildirisinde kaçak inşaatlarla ilgili cümlelere de yer veren Altungün, Kuşadası'nda yıllardır başıboş bir düzenin hakim olduğunu, ancak 30 Marttan itibaren kuralların işlemeye başladığını savundu.
        
Alınan tüm önlemlere rağmen bazı kesimlerin yasa tanımamazlıkta ısrar ettiğine dikkati çeken Altungün, şöyle devam etti:
        
''Hiç kimse, inşaatlarıyla ilgili gerekli ruhsat belgesini almadan kürek sallamasın, çapa vurmasın. Müdahalemiz yasalar çerçevesinde sert olacaktır. Bu
tarz uygulama yapanlara yasaların verdiği tüm yetkiler dahilinde en sert şekilde müdahale edilecektir. Hiç kimse ama hiç kimse, bugünkü yerel yönetimi dünkü ve önceki yerel yönetimlerle karıştırmasın. Bugün artık kurallar ve yasalar, hukuk ve kamu menfaati geçerlidir. Tavrımız herkese eşittir. Gayri resmi uygulamalarda tavrımız tektir. Özellikle dünkü alışkanlıklarını devam ettirmek isteyen kesime ve camiaya sesleniyorum; Lütfen yasalar ve kurallar içerisinde davranalım. Hiç kimseye karşı özel bir kastımız yok. Ama yasa, hukuk ve yerel yönetim tanımaz iddiasında olan herkese karşı tavrımız var.''
   




Sayfa Yükleniyor...