Kuyumcular 'kredi kartı'ndan yana

Kuyumculara göre kredi kartıyla satışlar kalkarsa sektör büyük darbe alır. Çünkü satışların yüzde 70-80'i, kredi kartıyla yapılıyor

Kuyumcular 'kredi kartı'ndan yana

Çanakkale Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Sedat Algönül, işlerinin azalacağından endişe ettikleri için kredi kartıyla alışverişlerin sınırlandırılmasını istemediklerini söyledi.

Algönül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın piyasasında bu yılın iyi geçtiğini ancak kredi kartıyla alışverişlerin sınırlandırılacağı söylentilerine üzüldüklerini belirtti.

Yılın ilk aylarında altının gram fiyatının 90-95 liradan 80-85 liraya gerilemesinin, satışlarını geçen yıla göre yüzde 10-12 artırdığını dile getiren Algönül, "Düğün için takı bakanlar daha çok bilezik alıyor. Tasarruf yapacaklar ise Cumhuriyet altınına yöneliyor. Bu sektörde alımlar, kişinin iradesine göre değişiyor. Piyasadaki tüm ürünlerin müşterisi var, hepsi satılıyor" dedi.

Gram altına bu yıl çok fazla rağbet edildiği bilgisini veren Algönül, bunda, fiyatının 100 lira ve daha az olmasının etkisi bulunduğunu anlattı.

Çeyrek altının da fiyatı 150 lirayı aşmadığı sürece ilgi gördüğünü vurgulayan Algönül, şöyle devam etti:

"Kuyumculukta satışların yüzde 70-80'i, kredi kartıyla yapılan satışlara dayanıyor. Kredi kartıyla satışlar kalkar ya da sistemde değişiklik olursa işlerimize büyük ket vurur. Bu sektörde kredi kartıyla satışların devamından yanayız. Kredi kartıyla alışverişlerde çalışanlar da emekliler de müşterimiz ancak kartta şöyle bir şey var; borcunuzu en az bir ay ötelemiş oluyorsunuz."

Algönül, kartla satışlarda bankanın, esnaf ile müşterileri arasında noter gibi işlev gördüğünü bildirdi.

Kartla satışlarda 3, 6, 12 ay taksit yapabildiklerine işaret eden Algönül, "Kartla satışlar sona ererse kimseye 12 ay taksit yapamayız. Çünkü karttan parayı çektikten bir gün sonra paramızı bankadan alabiliyoruz. Bu, kaç taksit olursa olsun böyle. Kartsız satış dönemi başlarsa satışlarımız en az yüzde 50 azalır" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...