Kuzey Kıbrıs’ta okuyan Türkiye vatandaşı öğrenciler için ücretsiz sağlık hizmeti başlıyor!

Kuzey Kıbrıs’ta öğrenim gören SGK kapsamındaki tüm T.C. uyruklu üniversite öğrencileri, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden ücretsiz (SGK farkı ödemeden) yararlanabilecek.

Kuzey Kıbrıs’ta okuyan Türkiye vatandaşı öğrenciler için ücretsiz sağlık hizmeti başlıyor!

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Kuzey Kıbrıs’ta okuyan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)   kapsamındaki tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilere ücretsiz sağlık hizmeti sağlayacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin sağlayacağı hizmetten sadece Yakın Doğu Üniversitesi öğrencileri değil, aynı zamanda Ada’da öğrenim gören tüm T.C. vatandaşı öğrenciler faydalanabilecek. Öğrenciler, ücretsiz sağlık hizmeti kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ndeki Acil, Poliklinik, Operasyon birimleri dahil tüm tıbbi birimlerden yedi gün 24 saat hizmet alabilecek.

2 Ekim 2013 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti SGK kapsamına dahil olan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, “insan ve toplum hayatına katkı ve insan sağlığına değer” sloganıyla başlattığı bu uygulamayla SGK kapsamındaki tüm T.C. vatandaşı öğrencilerden SGK farkını da almayarak onlara KKTC’de ücretsiz sağlık hizmeti sunmaya başlayacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Genel Sekreteri Yeter Tabur:

“Öğrenciler bize emanet; onların sağlık konusunda en iyi hizmeti almalarını istiyoruz”

Konu ile ilgili konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yeter Tabur, öğrencilerin KKTC topraklarında sağlık hizmeti konusunda sorun yaşamalarını istemediklerini belirtti. “Yakın Doğu Ailesi olarak her adımı, ülke insanı ve en önce insanlık için atmakta olan bir kurum kültürümüz var. Sağlık alanında sosyal güvence içinde olmak, insanların kendilerini güven ve huzur içinde hissetmelerini sağlar. Öğrenciler, burada, KKTC’de sağlık hizmeti alırken bir sorun yaşasınlar istemiyoruz. Üniversitemizi tercih eden, kampüsümüze gelen öğrencilerimiz zaten bize emanet, onların en iyi şekilde sağlık hizmeti almalarını istiyoruz. Fakat biz Yakın Doğu Üniversitesi olarak ayrım yapmayı değil, kucaklamayı seven bir üniversiteyiz. Hastanemizde de bu sebeple sadece kendi öğrencimiz olan SGK kapsamındaki T. C. Vatandaşı öğrencilere değil, KKTC’de eğitim gören ve SGK kapsamında olan tüm T.C. vatandaşı öğrencilere ücretsiz sağlık hizmeti sunmaya başlıyoruz. SGK farkını da almıyoruz, tamamen ücretsiz olarak sağlık hizmeti sunuyoruz. İster Acil biriminden, ister polikliniklerden isterse Operasyon birimlerinden ücretsiz hizmet alabilirler” dedi.  KKTC’ye gelen öğrencileri ülkeye ayak bastıkları andan itibaren kendilerine emanet edilmiş gibi gördüklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Tabur,  “Öğrenciler bize emanet. Bu anlayış doğrultusunda Yakın Doğu Üniversitesi olarak onların en iyi hizmeti, en donanımlı eğitimi almaları için uğraşıyoruz. Üniversitemizde eğitim konusunda, hastanemizde de sağlık konusunda ihtiyaçları en iyi şekilde karşılamaya yönelik çalışıyoruz” dedi.

Sayfa Yükleniyor...