Kuzey Marmara Otoyolu için Başbakanlık genelgesi

Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Otoyolu Projesi ve bağlantı yollarının belirlenen süre içinde bitirilmesi için alınacak tedbirlere ilişkin Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kuzey Marmara Otoyolu için Başbakanlık genelgesi

Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelgede, Karayolları Genel Müdürlüğü'nce (KGM) ihalesi yapılan Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi, Kınalı-Odayeri (bağlantı yolları dahil) kesimi ve Kurtköy-Akyazı (bağlantı yolları dahil) kesimi işlerinin belirlenen süre içinde tamamlanabilmesi için alınacak tedbirlere yer verildi.

Buna göre, proje kapsamında yapılacak kamulaştırmalar için gerekli ödeneklerin serbest bırakma işlemleri, işlerin gecikmesine meydan verilmeyecek şekilde yapılacak, yılı ödeneklerinin tamamının ilk üç ayda serbest bırakılması sağlanacak.

Proje güzergahında yapılması gereken imar planı ve değişiklikleri, ilgili idarelerce Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 19'uncu maddesinde belirtilen azami sürelerin sonu beklenmeksizin en kısa sürede neticelendirilecek.

Güzergahtaki imar planı çalışmaları ve bu çalışmalara altlık teşkil edecek halihazır haritaların üretimi, kıyı kenar çizgisinin tespiti, imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüt raporlarının hazırlanması veya onaylanmasına ilişkin her türlü iş ve işlemler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca en kısa zamanda sonuçlandırılacak.

Su, kanalizasyon, doğalgaz ve petrol boru hatları ile elektrik, haberleşme hatları ve tesislerinin güzergah dışına taşınması sırasında bunlara ilişkin KGM ilgili birimleri tarafından talep edilecek izin, onay, kabul gibi iş ve işlemler, ilgili kuruluşlar tarafından geciktirilmeksizin yerine getirilecek.

Projeyle ilgili her türlü plan, proje, yapım ve detay çalışmaları sırasında iş ve işlemlerin hızlı ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için KGM merkez birimlerine, Karayolları 1. (İstanbul) Bölge Müdürlüğü ile KGM'nin görev ve yetki vereceği diğer taşra birimlerine, idare adına iş yapan yüklenici ve alt yüklenicilere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile valilikler tarafından mevzuatı gereğince gerekli yardım ve destek sağlanacak.

Sayfa Yükleniyor...