Lagarde: Sevilmek güzel şey

IMF başkanlığı için adı geçen Fransa Maliye Bakanı Lagarde, adaylıktan söz etmek için erken olduğunu söyledi. Lagarde "Victor Hugo'nun da dediği gibi sevilmek güzel şey" dedi.

Lagarde: Sevilmek güzel şey

IMF Başkanlığı için Avrupa'nın adayı olarak öne çıkan Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde, ilk kez değerlendirmede bulundu.

CNBC'ye konuşan Lagarde, Almanya ve İngiltere'nin yanı sıra Fransa muhalefetinin bile desteğini almasını ise Victor Hugo'dan bir alıntıyla değerlendirdi:

"Victor Hugo'nun da dediği gibi sevilmek güzel şey. Ancak konu bu değil. Fransa yaptığı açıklamada istediği IMF başkanlığını sihirli kelimelerle tanımladı: Açık, şeffaf ve hak edilmiş bir başkan olmalı. "Başkan olmam istenirse evet der miyim" diye sormanız ilginç tabii, ancak henüz bundan bahsetmek için erken. Her ihtimalde karar başkalarının."

Lagarde'ın resmi başkan adaylığını Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy veya bir başka Avrupalı liderin açıklaması gerekiyor. Perşembe ve cuma Fransa'nın Deauville kentinde gerçekleşecek G8 toplantılarında konunun masaya yatırılması bekleniyor.

Diğer yandan, Lagarde hakkında, 2008'de Sarkozy'ye yakın işadamı Bernard Tapie'ye ödenen 285 milyon Euro ile ilgili olarak, görev aşımı iddiasıyla soruşturma başlatılabilir. Konuyu bir ay içinde ele alması beklenen Fransız mahkemesinin, savcının soruşturma talebini kabul etmesi halinde, Lagarde'ın sicili lekelenebilir.

LIPSKY: LAGARDE MÜKEMMEL ADAY
Bu arada, IMF'ye vekaleten başkanlık eden John Lipsky Lagarde'ın IMF başkanlığı için mükemmel bir aday olduğunu söyledi.

CNBC'ye konuşan Lipsky, "Lagarde çok yetenekli ve tecrübeli bir lider. Fransa Maliye Bakanı olarak çok başarılı bir iş çıkardı. Mükemmel bir IMF Başkanı olur. Başkanlık için çeşitli isimler üzerinde duruldu, bazıları da resmen aday gösterildi. Her biri mükemmel adaylar" dedi.

Sayfa Yükleniyor...