Las Vegas'ta 6 milyar dolarlık satış

Kumarhane operatörü Las Vegas Sands, Las Vegas'taki amiral gemisi kumarhanelerini yaklaşık 6 milyar dolara satmak istiyor. Kaynaklar, bu adımın grubun başkanının ABD kumar endüstrisinden çıkma niyetini ortaya koyduğunu bildirdi.

Las Vegas'ta 6 milyar dolarlık satış

Dünyanın en büyük kumarhane şirketlerinden biri olan Las Vegas Sands Corp, şirketin kumarhane portföyünü tamamen Makao ve Singapur'da yoğunlaştırmayı düşünüyor.

Havacılık ve kumar endüstrisi, devam eden Covid-19 salgından en çok etkilenen sektörlerden oldu. Şirketin 30 Haziran itibarıyla finansal kiralama işlemleri hariç toplam 13.82 milyar dolarlık borcu olduğu bildirildi.

Las Vegas Sands'ın kurucusu ve sahibi olan milyarder yatırımcı Sheldon Adelson, ikinci çeyrekte "Pazarlarımızın her birinde Covid-19 salgınından kurtulma süreci devam ediyor" söyledi ve gelirlerin bir yıl öncesine göre yüzde 82 düştüğünü aktardı.

Ağustos ayında, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, salgının yol açtığı piyasa koşulları nedeniyle şirketin görünümünü durağandan negatife revize etti.

Fitch o zamanlar, şirket için kısa vadeli beklentilerin "sönük" ve "yetersiz" kaldığını söylemişti.

Sayfa Yükleniyor...