Liverpool'un yeni sahibi belli oldu

İngilizlerin dev kulübü Liverpool, Amerikan beyzbol kulübü Boston Red Sox'ın sahibi olduğu şirkete satılıyor.

Liverpool'un yeni sahibi belli oldu

İngiliz Premier Lig'in köklü kulüplerinden Liverpool, Amerikan beyzbol kulübü Boston Red Sox'ın sahibi olduğu New England Sports Ventures'a 300 milyon sterline satılıyor.

Liverpool'un Başkanı Martin Broughton, New England Sports Ventures'ın kulübün yeni sahibi için belirledikleri tüm kriterleri karşıladığını belirtti.

Broughton, New England Sports Ventures'ın felsefesinin kazanmak üzerine kurulduğunu ve bunun kendi anlayışlarıyla birebir örtüştüğünü kaydetti.

Broughton, satış sürecini başarıyla tamamlamaktan mutluluk duyduğunu, bu sürecin eksiksiz ve kapsamlı geçtiğini belirtti.

Kulübün yeni sahibine satışı konusundaki prosedürlerinin tamamlanması için Premier League idaresinin onayı gerekiyor.

Liverpool'un en büyük kreditörlerden Royal Bank of Scotland'a 237 milyon sterlin borcu bulunuyor. Bu borcun süresi de 15 Ekim'de doluyordu.

Liverpool'un şu anki sahipleri Amerikalı Tom Hicks ve George Gillett Şubat 2007'de Liverpool'u 347.5 milyon dolara satın almışlardı.

Mali krizin içinden çıkamayan ve gittikçe borç batağına saplanan Liverpool, sportif alanda da istenilen başarıyı yakalayamamış ve bu durum, Liverpoollu taraftarların Amerikalı kulüp sahiplerine karşı nefret beslemesine neden olmuştu.

SADECE 1 GALİBİYETİ VAR
Liverpool bu yıl Premier Lig'e çok kötü bir başlangıç yaptı. İlk 7 maç sonunda sadece 1 galibiyet alan kulüp ligde 18'inci sırada yer alıyor. Lider Chelsea'yle puan farkı 12'yi buldu.

Sayfa Yükleniyor...