Lloyds'ta devlet payı yüzde 77'ye çıkabilir

İngiltere 'de hükümetten varlıklarına garanti alan Lloyds'un yüzde 77 hissesi devlete geçebilir.

Lloyds'ta devlet payı yüzde 77'ye çıkabilir

İngiltere'nin zor durumdaki bankalarından Lloyds Banking Group, devletin 260 milyar sterlin (370 milyar dolar) değerinde riskli varlığa garanti vermesi konusunda anlaşmaya varıldığını ve devletinin bankadan alacağı payın yüzde 77'ye kadar çıkabileceğini bildirdi.

Banka, söz konusu riskli varlıklarda ileride oluşabilecek kayıpların devlet ödeneğiyle sigorta altına alınması karşılığında devlete, 15.6 milyar sterlin değerinde oy hakkı bulunmayan "B" hissesi verileceğini Cumartesi günü açıkladı.

Garanti altına alınan varlıklarda meydana gelecek "ilk kayıpların" 25 milyar sterline kadar olan bölümü banka tarafından, bu seviyeden sonraki kayıpların yüzde 90'ı ise devlet tarafından karşılanacak.

Politika yapıcıların kredi akışını sağlamak için olağanüstü çaba harcadıkları İngiltere'de, daha önce Royal Bank of Scotland da, devlete daha büyük hisse verilmesi karşılığında milyarlarca sterlinlik riskli varlıklarına garanti sağlamıştı.

Politika yapıcılar, ekonomideki bozulmanın devamı ve takibe düşen kredilerin artması halinde bankaların zararlarında meydana gelebilecek artışları sınırlamaya çalışıyorlar.

Sayfa Yükleniyor...