'Lojman kiralarına zam iptal edilsin'

Türk İmar-Sen, kamu lojman kiralarına yapılan zammın iptali için Danıştay'da dava açtı.

Türk İmar-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, sendikanın, kamu lojman kiralarına yapılan yaklaşık yüzde 25 oranındaki zammın iptali için mahkemeye başvurduğu bildirildi.
        
Danıştayda açılan davanın dilekçesinde, Kamu Konutları Kanunu'nda, konutların tiplerine göre aylık kira bedellerinin hesaplanmasında sosyal yardım amacının da göz önünde bulundurulması gerektiğinin belirtildiği ifade edildi.



Dilekçede, lojmanlara zam yapılırken sosyal yardım ilkesinin göz ardı edildiği ileri sürülerek, kamu görevlilerinin maaşlarına yapılan zamların yüzde 5'lerde kaldığı bir dönemde kira fiyatını tespit eden kurumların hiçbir somut veriye dayanmadan takdir yetkilerini kullandıkları ileri sürüldü.
        
''Kamu görevlilerine 2010 yılı için öngörülen zam miktarı orantılandığında iptali istenen konu ile ilgili düzenlemedeki artışın çok fahiş olduğu açıktır'' denilen dilekçede, yapılan zamların yürütmesinin durdurularak iptal edilmesi istendi.
        
Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türkiye'de kiraların düştüğü bir dönemde yaklaşık 245 bin lojmanın kirasına yapılan bu zammın enflasyon oranlarının yaklaşık 4 katı olduğunu savundu.


Sayfa Yükleniyor...