Maaş zam farkları ne zaman ödenecek? (Memur ve emekli maaş farkları ayın kaçında yatacak?)

Memurlara yapılan zam sonrası memur zammı ve emekli zammı maaş farklarının yatırılacağı tarih merak edilmeye başlandı. İşte ayrıntılar...

Maaş zam farkları ne zaman ödenecek? (Memur ve emekli maaş farkları ayın kaçında yatacak?)

Geçtiğimiz yılın ikinci altı aylık enflasyon verisinin açıklanmasının ardından memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30,5 artış yapıldığı açıklanmıştı.

Yapılan zam sonrası memur maaşı zam farkının verileceği tarih merak edilmeye başlandı.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacaktı ancak teklif yetişmedi.

8 maddenin salı günü görüşülmesi ve önümüzdeki iki hafta içerisinde memurlara ek ödeme yapılarak zamların tahsis edilmesi bekleniyor.

FARKLARI NEDEN YATMADI?

AK Partili yetkililer, "Eğer düzenleme çarşamba günü Genel Kurul'da kabul edilseydi farklar 15 Ocak'a yetişecekti. Eğer teklif 16 Ocak'ta yasalaşsaydı gece ek bordro ile yine yetiştirilebilecekti. Ancak görüşmeler salı gününe kaldığı için memur ve emekli maaş zammı farkları 15 Ocak'a yetişmeyecek" dedi.

VE MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

17-26 Ocak’ta SSK emeklilerine zamlı maaş, 25-28 Ocak’ta Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş yatacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU?

Aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 4881 liradan 6429 liraya, en düşük memur emekli aylığı 3276 liradan 4289 liraya yükseldi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...