MAN'ın çoğunluk hissesi Volkswagen'e geçti

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, MAN'ın çoğunluk hisselerinin sahibi oldu.

MAN'ın çoğunluk hissesi Volkswagen'e geçti

Volkswagen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Volkswagen AG ve MAN SE'nin birleşmesi ile ilgili geriye kalan son koşul da yerine getirildi.

Daha önce Avrupa Birliği Komisyonu'nun onayından geçen MAN SE'nin çoğunluk hisselerinin Volkswagen AG'ye transfer işlemleri, Çinli şirket birleşmesi denetimi yetkililerinin de izniyle 3 Kasım'da tamamen yerine getirildi.

Bu bağlamda Volkswagen AG'ye ihale edilen tüm hisseler, yeni çoğunluk hisse sahibine aktarıldı. Volkswagen, halihazırda, MAN'ın oy hakkının yüzde 59,90'ını ve hisse sermayesinin yüzde 53,71'ini elinde bulunduruyor. Bu da MAN, Volkswagen ve Scania arasında yakın işbirliğinin yolunu açıyor.

MAN, Volkswagen ve Scania arasında daha derin işbirliği, Münih merkezli araç ve mühendislik uzmanının izlediği büyüme yolunu sürdürmeyi ve dünyanın önde gelen ulaştırma konulu mühendislik işletmelerinden biri olarak konumunu daha da genişletmesini hedefliyor. Zorunlu arz sürecinin tamamlanması ile ilgili bir açıklama yapan, MAN SE CEO'su Georg Pachta-Reyhofen, şunları kaydetti:

''Bugün şirketin 253 yıllık tarihinde yeni bir bölüm açıyoruz ve bu bölüm devam edecek. Aynı zamanda, inovasyon, uluslararası konumlanma ve mühendislik sanatıyla belirlenmiş özel MAN kimliğimizi koruyacağız. MAN, Volkswagen ve Scania tarafından elde edilecek başarılar, aynı değerler üzerine kurulu olacaktır. Dolayısıyla hepimiz yakın işbirliğinin arkasındaki sanayi mantığında hemfikiriz. Bu nedenle yeni ortaklıklara açık ve bağlıyız.''

Pachta-Reyhofen, yakın işbirliğinin, yoğun sinerji potansiyelinin araştırılmasında bir temel oluşturacağını ifade ederek, ilgili firmaların, büyük bölümü tedarik sektöründe olmak üzere yıllık en az 200 milyon Euro tutarında sinerji yaratılacağını tahmin ettiklerini, uzun vadede ortaya çıkacak olan bu potansiyelin, araştırma ve geliştirmenin yanı sıra üretim alanındaki yoğun işbirliğinde yattığını da vurguladı.

Sayfa Yükleniyor...