Manisa'da ekonomik paket protesto edildi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Manisa'da düzenlediği mitingle, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan ekonomik paketi protesto etti.

Manisa'da ekonomik paket protesto edildi

KESK, ekonomik paketin kriz karşısında sorunları çözmekten uzak olduğunu söyledi. Hükümeti istihdam artırıcı, işsizliği ve yoksulluğu azaltıcı önlemler almaya çağırdı.

KESK'in Manisa'da düzenlediği 'Emek ve Demokrasi' mitinginde, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanana ekonomik önlem paketi protesto edildi.

KESK Genel Başkanı Sami Evren, mitingde yaptığı konuşmada, ekonomik önlem paketini eleştirerek, ''Sayın Başbakan, iç talebi canlandırmaya yönelik açıkladığınız paket, kriz karşısında sorunları çözmekten uzak olduğu gibi sorunun nedeni olan sermayeye yeni can suyu demektir'' dedi.

Evren, Erdoğan'ın IMF ile anlaşmayı seçimlerden sonra yapmak istediğini, durumu 'idare etmek' amacıyla 2 ay içerisinde 4. önlem paketini açıklamak zorunda kaldığını öne sürdü.

Evren, ''Hükümet, toplam büyüklüğü 5,5 milyar TL olan yeni bir destek paketini devreye soktu. Bu destek kime, halka mı? İşten atılan işçi kardeşlerimize mi? Bu destek kime? Sayın Başbakan iç talebi canlandırmaya yönelik açıkladığınız paket, kriz karşısında sorunları çözmekten uzak olduğu gibi sorunun nedeni olan sermayeye yeni can suyu demektir. Pakette ilk bakışta vergi indirimleri öne çıkıyor. Önlemler kapsamında krizden en çok etkilenen sektörler otomotiv, konut ve beyaz eşyada kısa süreli vergi indirimleri yapılacak. Bu sayede 3 sektörde oluşan stokun eritilmesi amaçlanıyormuş'' dedi.

Hükümeti, istihdamı artırıcı, işsizliği yoksulluğu azaltıcı önlemler almamakla suçlayan Evren, '''Krizin bedelini ödemeyeceğiz' diye haykırıyoruz. Uslu değiliz, 4 aydır alanlarda sizin politikalarınıza meydan okuyoruz. Ülkenin meydanlarında biz hep olacağız'' diye konuştu.



— Manisa Emniyet Müdürlüğü miting öncesinde ve miting sırasında geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

— Mitinge KESK'e bağlı sendikaların Manisa Şube temsilcileri ve üyelerinin yanı sıra, DİSK, Çiftçi-Sen ve CHP, DTP, ÖDP, EMEP ve TKP üyeleri katıldı.

— TKP ve DTP'in mitinge parti bayraklarıyla katılmalarına tepki gösteren DSP'liler, mitinge destek verdiğini, ancak katılmayacaklarını açıkladı.

— KESK Manisa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Fatih Yoğurtçuoğlu, siyasi partilere bayrakla katılıp katılmama konusunda bir belirleme yapılmadığını, isteyen siyasi partinin bayrakları ile katıldığını, sadece sloganlara sınırlama getirildiğini söyledi.

— Manisa Öğretmenevi önünde toplanan kalabalık mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanına kadar İstasyon Caddesi boyunca açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla hükümeti ve AK Parti'yi protesto etti.

— Develi köylüleri de ellerinde ''çöpe hayır'' yazılı pankartlarıyla mitinge destek verdi.

— Yürüyüş sonunda miting yapılacak alana varıldığında yağmurun başlaması, konuşmacı sayısının azaltılmasına neden oldu.

— Yağışın şiddetlenmesi sonucu miting, planlanandan kısa sürdü.

Sayfa Yükleniyor...