Manisa'da kaliteli petrol sevinci

Petrol bulunan Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki ''Sarıkız-2'' kuyusunda test çalışmasına başlandı.

Manisa'da kaliteli petrol sevinci

Merkezi Ankara'da bulunan Merty Energy Petrol Arama Eğitim ve Servis Hizmetleri AŞ tarafından petrol bulunan Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki ''Sarıkız-2'' kuyusunda test çalışmasına başlandı.

Merty Energy'nin operasyonlar müdürü Tayfun Atalay, petrol bulunan kuyuda mühendislerin gözetiminde 25 işçi ile sondaj çalışmasına başlandığını söyledi.

Alaşehir ilçesine 3 kilometre mesafedeki, ''Sarıkız-2'' kuyusunda geçtiğimiz yıl petrol bulunduğunu ve bugüne kadar kuyu için 5 milyon dolar bir harcama yaptıklarını ifade eden Atalay, petrol bulunan kuyuda 1 ay süresince yapılacak test çalışmasıyla 10 milyon varil petrolün ne kadarının çıkarılabileceğinin de belirleneceğini bildirdi.

Test çalışmasının 1 milyon dolara mal olacağını bildiren Atalay, şunları kaydetti: ''Sarıkız-2 kuyusu Merty Energy operatörlüğünde, Petraco ve XTRM firmalarının ortaklığında açıldı. Yaptığımız test çalışmalarında kuyunun günlük üretim kapasitesi belirlenecek. Kuyuda 7 seviye var. Kuyudan çıkarılan petrolün gravitesi ise 34 API'dir. Bu da çok iyi bir kalite.''

Petrol çıkan kuyuda üretime başladıklarında ülke ekonomisine az da olsa katkısının olacağını anlatan Atalay, ''Ülkemizin kendi petrolünü çıkararak, tüketiciye sunması gerekiyor. Bizde çıkardığımız petrolle azda olsa çorbada tuzumuz olacak. Bu tür kuyuların çoğalması gerekir'' dedi.

Merty Energy firması, geçtiğimiz yıllarda Edirne bölgesinde açtığı 5 kuyuda doğalgaz bulmuştu.

Sayfa Yükleniyor...