Mardan Palace zincir otel oluyor

Açılışı ve 1,2 milyar dolar maliyetiyle uzun süre Türkiye ve dünya gündeminde yer alan Mardan Palace Oteli; Moskova, Soçi ve İstanbul'da da yer edinecek.

Mardan Palace zincir otel oluyor

Mardan Palace Oteli Genel Müdürü Cumhur Özen, otelin açıldığı Haziran ayından itibaren yoğun müşteri ağırladığını, Haziran-Kasım ayları ortalama doluluk oranının yüzde 46 olarak gerçekleştiğine işaret etti.

Otelde, başta Ruslar ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri olmak üzere Türkler, İngilizler ve Orta Doğu ülke vatandaşlarının konakladığını vurgulayan Cumhur Özen, özellikle Türklerden yoğun ilgi gördüklerini söyledi. Ramazan Bayramı'nda İbrahim Tatlıses'in sahne aldığı paket programda otelin doluluğunun yüzde 90, Kurban Bayramı'nda Kenan Doğulu'nun sahne aldığı paket programda doluluğun ise yüzde 70 olduğunu belirten Özen, Tarkan'ın sahne aldığı yılbaşı gecesi ise doluluğun yüzde 55 olarak gerçekleştiğini bildirdi. Özen, ''Bu yılki hedefimiz, tüm yıl ortalamasının yüzde 40'ın üzerinde olmasıdır'' dedi.

MARDAN PALACE ZİNCİR OTEL HALİNE GELECEK
Mardan Palace Oteli'nin zincir otel haline geleceğini kaydeden Özen, şöyle konuştu:

''Mardan Palace Oteli zincir otel haline gelecek. Mardan Palace Moskova, Soçi ve İstanbul otelleri de yapılacak. Moskova'da yapılacak otelin yeri belirlendi. En kısa sürede inşaatına başlanılacak. Soçi'de de yer arayışları sürüyor. Ayrıca İstanbul'da da yer bakıyoruz. Yerleri bulduğumuzda otellerin inşaatlarına başlanılacak. Her biri Antalya gibi muhteşem olacak.''

OTEL FİYATLARI
Otelde yaz aylarında çalışan sayısının bin 300'ü bulduğunu, kış aylarında ise 933 personelin görev yaptığını bildiren Özen, her işyerinin olduğu gibi Mardan Palace'ın da bazı borçları olduğunu ancak borçların yüzde 80'inin ödendiğini belirtti. Özen, otel yönetiminin personele borcunun kalmadığını vurguladı.

Mardan Palace Oteli'nde konaklama fiyatlarının sanıldığı gibi çok yüksek olmadığını da dile getiren Özen, otelde konaklamanın kış aylarında kişi başı 255 Avro ile 10 bin 280 Avro arasında değiştiğini, yaz aylarında ise fiyatların 345 Avro ile 15 Bin 120 Avro arasında olduğunu söyledi. Fiyatların oda ve kahvaltı şeklinde olduğunu vurgulayan Cumhur Özen, ''Beş yıldızlı otellerin her şey dahil sistemi ile satılmasına karşıyım. Türkiye'deki güzel beş yıldızlı tesislerin 25-50 Avro arasında her şey dahil satılması çok kötü. Türkiye'deki turistik tesislerin standartları yeniden ele alınmalı. Antalya'da 7 yıldızlı oteller var ama ben dünyada 7 yıldızlı otel görmedim. Bazıları 5 yıldızlı otellere kendileri 7 yıldızlık pay biçiyor'' diye konuştu.

Özen, otelde çeşitli tiplerde 560 oda, 16 restoran ve her türlü aktivitenin bulunduğunu sözlerine ekledi.


Sayfa Yükleniyor...