Mardin özüne dönüyor!

Tarihi taş evleriyle ünlü Mardin, şehri çirkinleştiren beton binalardan kurtuluyor.

Mardin özüne dönüyor!

Kentsel iyileştirme kapsamında Avrupa Birliği Kalkınma Fonu'na sunulan proje onaylandı. Kamuya ait binaları tasfiye etmeye başlayan valilik ve belediye, önümüzdeki yıl cadde üzerindeki yapıları ıslah edecek. İlk etapta tespit edilen 500 beton bina yıkılacak.

Yılda ortalama 900 bin turistin ziyaret ettiği Mardin'in eski dokusunu yeniden gün ışığına çıkarmak istediklerini belirten Mardin Valisi Hasan Duruer, AB'den sağlanan 6 milyon Euro ile 2 bin 500 beton binanın yıkılacağını, böylece Mardin'i eski tarihi kimliğine kavuşturacaklarını söyledi.

Yıkıma kamu binalarından başladıklarını anlatan Duruer, "Vatandaşlarımızı mağdur etmeden bu binaları yıkacağız. Vatandaşlarımıza Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından bin 500 konut yaptırılacak. Evlerini boşaltanlar yeni evlerine taşınacak." dedi.

Mardin'deki otel sayısını artırmak için de harekete geçtiklerini vurgulayan Duruer, şehirde son 5 yılda 7 otel açıldığını kaydetti ve şunları söyledi:

"Turizm alanında yatırım yapacak bütün girişimcilere her türlü kolaylığı sağlayacağız. Yılda 5 milyon turist çekmeyi hedefliyoruz. Venedik ve Kudüs'ten sonra dünyanın üçüncü büyük sit alanı içinde yer alan Mardin'i dünya turizm merkezi haline getireceğiz."

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...