Mardin'e iki dev yatırım

Midyat'ta yaşayan işadamı Halil El, ilçe merkezinde kurduğu AVM'den sonra şimdi de 5 milyon liraya mal olacak bir tekstil fabrikası yapımına başladı. Haberi duyan Japon JUKI firması yetkilileri de, Midyat'a giderek inceleme yaptıktan sonra ilçede yedek parça ve teknik servis kurmaya karar verdi.

Mardin'e iki dev yatırım

Çözüm süreci ile birlikte bölgede yatırımlar da artmaya başladı.

Mardin'in Midyat ilçesinde yaşayan işadamı Halil El, ilçe merkezinde kurduğu AVM'den sonra 400 kişinin istihdam edileceği, 5 milyon liraya mal olacak bir tekstil fabrikası kuruyor.

Batman karayolu üzerinde, 15 bin metrekare alan üzerine kurulan 7 bin metrekare kapalı alana sahip entegre tekstil fabrikası bu yıl sonunda hizmete girecek.

Fabrikada, dikim, kesim, baskı, ütüleme atölyeleri ile model tasarım, spor salonu, yemekhane, kafeterya, revir ve 50 araçlık otopark bulunuyor.

Midyat'ta böyle bir yatırımın yapıldığını duyan dünyanın ve Japonya’nın ünlü endüstriyel tekstil dikiş makinaları üreticisi markası olan JUKI Genel Müdürü Satoshi Ohbuchi, JUKI Japonya Türkiye Satış Sorumlusu Mr. Junichi Kunigi, Juki Japonya Penye Grubu Satış Müdürü Mr. Toshio Arasawa, Astaş A.Ş. Satış Pazarlama Uzmanı Aşkın Adıgüzel ve Juki Türkiye Mali İşler Sorumlusu Özlem Özçevik, Midyat'a gelerek fabrika inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.

JAPONLAR YEDEK PARÇA VE TEKNİK SERVİS KURACAK
Tekstil Dikiş Makineleri Üreticisi JUKI’nin Genel Müdürü Satoshi Ohbuchi, gezi ve incelemeden sonra yaptığı konuşmada, bu yatırımın hem Mardin, hem de tüm bölgenin gelişimine önemli katkılar sunacağını ve etkili olacağını düşündüğünü söyledi.

Fabrikanın içinde yer alan bölümlerden çok etkilendiğini dile getiren Ohbuchi, yatırımla birlikte çalışanların sağlığı açısından da hassasiyetle davrandığını belirterek şunları söyledi:

''Bölgenin gelişimi ve insanları iş sahibi olmaları açısından bu yatırım çok önemlidir. İlk defa böyle büyük bir proje görüyorum. Bu bölgeye büyük katkı sunacaktır. Bizde bu anlamda seviniyoruz. Bundan sonra bölgeyi daha sık ziyaret edeceğiz. Midyat’a gelmeden önce bu kadar geniş kapsamlı ve büyük bir fabrikanın yapıldığını düşünememiştim. Daha dar kapsamlı olduğunu tahmin ediyordum ama çok etkileyici buldum.''

Bu ziyaretten sonra Astaş ve JUKI’nin ortak çalışmasıyla Midyat’a bir teknik servis ve yedek parça mağazası açmayı düşündüklerini ifade eden Ohbuchi, böyle büyük bir fabrika olduğu zaman muhakkak ki teknik olarak ve yedek parça desteği olarak yatırımcıların yanında yer almaları gerektiğini dile getirdi.

Uzun yıllardır tekstil sektörünün içerisinde yer aldıklarını söyleyen işadamı Halil El, çok iyi bir fizibilite çalışması sonrasında böyle bir yatırım yapmaya karar verdiklerini belirtti.

El, ''Bu yatırımımızın bütçe maliyeti 5 milyon liradır. Bu yatırım tam kapasitesi ile çalışmaya başladığında 400 kişiye de iş imkanı sağlayacağız. Tesisimizi ülkemizde ender görülen bir işletme mantığı ile kurduk. En ince detaylarına kadar düşündük ve öyle projesine başladık. Bölgemizde farklı farklı tekstil atölyeleri var ama bizim bu yatırımımız entegre tekstil fabrikası şeklindedir. İnşallah bizim bu fabrikamızda tekstil sektöründeki diğer arkadaşlara da bir ilham kaynağı olur'' dedi.

'ŞİMDİ YATIRIM YAPMAYAN İLERDE ÇOK GEÇ KALIR'
Çözüm sürecinin başlamasından dolayı büyük bir sevinç duyduklarını ifade eden El, bu sürecin kendilerini daha da heyecanlandırdığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

''Ülkemizde kardeşlik ortamının oluşması lazım. Ben bir çok Avrupa ülkesini de gezdim ve şunu gördüm. Ülkemizin, 75 milyon insanı değil, 175 milyon insanı doyurabilecek bir potansiyeli var. Yeter ki biz bir ve beraber olalım, kenetlenelim. Herkes üzerine düşeni yapsa, şöyle güzel işlere imza atsa bu memlekete, bahar daha erken gelecektir. Bu bölgede şuan yatırım yapmayan işadamları ilerde çok geç kalabilir. Buralarda yatırım yapılabilecek turizm de, tekstil de ve farklı sektörlerde fevkalade alanlar var, ciddi potansiyel var. İşadamlarımıza çağrım yatırım yapmalarıdır. Hem kendileri kazanır hem de ülkenin birliğine, bütünlüğüne çok ciddi katkıları olmuş olur.''

Midyat'ta 20'ye yakın tekstil atölyesinin bulunduğuna dikkat çeken işadamı El, Midyat'ta bu sektörde bir işverenler derneği kurmak için de çalışmalara başladığını da ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...