Mars Gıda Türkiye'de de ürünlerini geri çağırdı

ABD'li çikolata devi Mars, çoğunluğu Avrupa'da olan 55 ülkedeki Mars ve Snickers markalı ürünlerinde plastik çıkmasının ardından geri çağırma kararı almıştı. Mars Gıda, Türkiye'de satılan ürünlerinin sınırlı bir kısmını da tedbir amaçlı geri çağırdı.

Mars Gıda Türkiye'de de ürünlerini geri çağırdı

Mars Gıda Türkiye ürünlerinin sınırlı bir kısmını tedbir amaçlı geri çağırdı. Karar şirketten yapılan basın açıklaması ile duyuruldu.

Açıklamada Mars Gıda Türkiye'nin, Hollanda Veghel'deki fabrikasında üretilen ürünlerinden birinde plastik parçası tespit edilmesi sonucu Türkiye’de etkilenmesi muhtemel olan SNICKERS 5’li Paket, SNICKERS 80 Gram ve SNICKERS Minis 206 Gram çikolataları arasından parti numarası ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) belirlenmiş, kısıtlı sayıda ürünü tedbiren toplatma kararı aldığı belirtildi.

Kararın, tespit edilen cismin solunum yolunda açabileceği olası rahatsızlıklara mahal vermemek amacı ile alındığı kaydedildi.

SADECE HOLLANDA'DA ÜRETİLENLERİ KAPSIYOR

Açıklamada, geri çağırma işleminin yalnızca Hollanda'da üretilmiş olan aşağıdaki ürünleri kapsadığı, aşağıdaki TETT tarihini içermeyen, parti numarasına sahip olmayan veya Hollanda dışında üretilmiş olan ürünlerin bu durumdan etkilenmediği bildirildi.

Mars Gıda Türkiye'de de ürünlerini geri çağırdı - 1

ÖZÜR DİLENDİ VE TÜKETİCİLERE İLETİŞİM BİLGİLERİ VERİLDİ

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Söz konusu etkilenme ihtimali, Türkiye'deki toplam ürünlerimiz arasında oldukça sınırlı bir ürün yelpazesini içermektedir ve yukarıda bahsi geçen ürünler arasında yalnızca Hollanda'da üretilenler açısından bir risk söz konusudur. Hollanda fabrikasında üretilen ve yukarıdaki TETT ile parti numarasına sahip ürünler dışında herhangi bir çikolata veya paketli ürünümüz bu durumdan etkilenmemiştir. Mars'ın başka bir fabrikada üretilmiş herhangi bir ürünün etkinlenmiş olması söz konusu değildir.

Söz konusu parti numarası ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) sahip olan SNICKERS 5’li Paket, SNICKERS 80 Gram ve SNICKERS Minis 206 Gram ürünlerine sahip olan müşterilerimizin bu ürünleri tüketmemesi gerekmektedir.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz: tuketici.TR@effem.com 0212 213 63 00

Mars Gıda Türkiye, müşterilerimizin yaşadığı olumsuzluktan dolayı derin üzüntü duymaktadır. Yaşanılan olumsuzluktan dolayı tüm müşterilerimize en içten özürlerimizi sunarız.''

Sayfa Yükleniyor...