MB: Enflasyondaki sınırlı yükseliş sürecek

Merkez Bankası, kısa vadede temel enflasyon göstergelerindeki sınırlı yükseliş sürecek.

MB: Enflasyondaki sınırlı yükseliş sürecek

Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu'nun Ağustos ayı değerlendirmesinde öngörüldüğü gibi temel fiyat göstergelerinin yıllık artış oranının döviz kuru hareketlerine bağlı olarak yükseldiğini belirterek, kısa vadede temel enflasyon göstergelerindeki sınırlı yükselişin süreceğini açıkladı.

Ağustos ayı fiyat gelişmeleri raporunda, Ağustos ayında TÜFE'nin yüzde 0.73 arttığını hatırlatan Merkez Bankası, "Para Politikası Kurulu'nun Ağustos ayı değerlendirmesinde öngörüldüğü gibi temel fiyat göstergelerinin yıllık artış oranı döviz kuru hareketlerine bağlı olarak yükselmiştir. Hizmet grubu fiyatlarının artış oranı ise ılımlı seyrini korumuştur. Kısa vadede temel enflasyon göstergelerindeki sınırlı yükselişin süreceği tahmin edilmektedir" dedi.

Merkez Bankası açıklamasında Ağustos ayında gıda ve alkolsüz içecekler grubunda fiyatların yüzde 1.38 arttığı ve grup yıllık enflasyonunun 1.65 puan azalarak yüzde 6 olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Fiyatların aylık bazda yükselişinde sebze ve işlenmemiş et fiyatlarındaki (sırasıyla yüzde 2.64, yüzde 4.02) artışlar etkili olmuştur. Yıllık olarak yüzde 2.98 seviyesine gerileyen işlenmemiş gıda grubu enflasyonunun baz etkisi kaynaklı olarak Eylül ayında gerilemeye devam edeceği, yılın son aylarında ise yükseleceği öngörülmektedir" denildi.

Sayfa Yükleniyor...