Ertem: Merkez Bankası "kriz görmüyorum" mesajı verdi

Merkez Bankası'nın faiz kararını yorumlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, "Politika faizini tutarak "Ben piyasalara güveniyorum, yakın gelecekte bir finansal kriz görmüyorum" mesajı veriyor. Bunun da doğru olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ertem: Merkez Bankası "kriz görmüyorum" mesajı verdi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV canlı yayınında gündemine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ilgili konuşan Ertem, "Merkez Bankası "bu geçici bir durumdur" diyor. Merkez Bankası politika faizini yüzde 8'de tutarak buraya dönme iradesi de gösteriyor. Politika faizini tutarak "Ben piyasalara güveniyorum, yakın gelecekte bir finansal kriz görmüyorum" mesajı veriyor. Bunun da doğru olduğunu düşünüyorum. Oynaklık ve kurdaki acayip durum sürdükçe Merkez de o araçları kullanmaya devam edecek. Faiz artırmak kolaydır ama bunun geri dönüşü zordur. Merkez Bankası kur hedeflemiyor. Kurun volatilitesini fiyat istikrarı için önleme çabası var. MB tek seferde faizi artırıp volatilitenin duracağını garanti edemez. Bu anlamda doğru yapıyor."

"MERKEZ BANKASI DOĞRU YAPIYOR"

"FITCH'İN NOT İNDİRİMİ FİYATLANDI"

Ertem, Fitch'in yarın vereceği not kararıyla ilgili olarak "Fitch'ten gelecek not beklentisinin olumsuz olma ihtimali satın alınıyor. Şu anda kurda Fitch fiyatlaması var. Yarın Fitch'in bir not indirimi olasılığı fiyatlandı. Türkiye'ye doğrudan yabancı sermayeye giriş anlamında çok azalma olacağını sanmıyorum" dedi.

"DOLARDA BASKI İKİNCİ ÇEYREKTE AZALIR"

Erden, 2017'in ikinci çeyreği itibariyle küresel alanda dolar baskısının azalabileceğini belirtti.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Dolar
  • Ekonomi
  • Faiz
  • Merkez Bankası
  • Döviz

Sayfa Yükleniyor...