Mehmet Beğendik hayatını kaybetti (Mehmet Beğendik kimdir?)

Beğendik marketler zincirinin kurucusu ve sahibi Mehmet Beğendik vefat etti. Beğendik, Kayseri'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Mehmet Beğendik hayatını kaybetti (Mehmet Beğendik kimdir?)

'nin tanınmış işadamlarından, Beğendik marketler zincirinin sahibi Mehmet Beğendik Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

71 yaşında vefat eden Beğendik için Kayseri'de Cami Kebir'de cenaze töreni düzenlendi.

Beğendik'in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'na defnedildi.

Törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular da katıldı. Gül, aile yakınlarına başsağlığı diledi.

Mehmet Beğendik hayatını kaybetti (Mehmet Beğendik kimdir?) - 1 Cenaze törenine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

MEHMET BEĞENDİK KİMDİR?

Kayserili işadamı Mehmet Beğendik, perakende toptan mazağalar zinciri Beğendik Mağazalarının kurucusu ve sahibi. İş dünyasında birçok başarıya imza atmış ve önemli bir yer edindi.

1993 yılında Ankara Kocatepe Camii altında açtığı Beğendik mağazası, o dönemde Türkiye'de en büyüktü ve bir ilkti. Şirketin bugün Ankara, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Konya ve Bursa illeri olmak üzere toplam 6 ilde 46 Beğendik mağazası bulunuyor.

MÜŞTERİLER UZUN KUYRUK OLUŞTURUYORDU

1993'te Kocatepe'deki ilk mağaza açıldığında Ankaralılar büyük ilgi göstermişti. Hatta ilgi öylesine yoğundu ki, ilk günlerde kalabalık nedeniyle vatandaşlar içeriye kuyrukla alınıyordu. Bir grup müşteri dışarı çıktıktan sonra yenileri mağazaya giriyordu.

Mehmet Beğendik hayatını kaybetti (Mehmet Beğendik kimdir?) - 2

Sayfa Yükleniyor...