Mehmet Şimşek IMF ile görüştü

Türkiye ile IMF arasındaki doğrudan görüşmeler yeniden başladı. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Londra'da IMF Başkanı ve Başkan Yardımcısı ile biraraya geldi.

Mehmet Şimşek IMF ile görüştü

IMF'nin, Türkiye ile görüşmelerde sorun yaşanan 3 konu hakkında yeni öneri sunduğunu açıklamasının ardından, doğrudan kurulan ilk temas gerçekleşti.

G20 liderler zirvesinin hazırlık toplantısı için Londra'da bulunan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn ve IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky ile biraraya geldi.

Yaklaşık 40 dakika süren toplantıya, başkan ve yardımcısı ile birlikte Türkiye masası uzmanları katılırken, Türk tarafında ise Hazine Müşteşarı İbrahim Çanakçı ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da yer aldı.

Toplantıda IMF, Türkiye'ye sunduğu yeni önerilerin detaylarını aktarırken, Türk tarafı ise ocak ayı sonundan itibaren gerçekleşen ekonomik gelişmeleri, bu çerçevede ortaya çıkan yeni ekonomik göstergeleri ve rakamları IMF tarafına aktardı.

Toplantının detayına ve herhangi bir karar alınıp alınmadığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, pazar günü Türkiye'ye dönecek olan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in saat 18.30'da İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

Şimşek'in bu toplantıda, görüşmenin detaylarını; bir karar alınmış ise görüşmelerin hangi takvime göre ve nasıl devam edeceği konularını açıklaması bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...