Memur adaylarına müjdeyi Twitter'dan verdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KPSS A Grubu atamaları için yaş sınırının Bakanlar Kurulu kararı ile 35'e çıkarıldığını Twitter'dan açıkladı.

Memur adaylarına müjdeyi Twitter'dan verdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KPSS A Grubu atamaları için yaş sınırının Bakanlar Kurulu kararı ile 35'e çıkarıldığını bildirdi.

Arınç, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada, ''Arkadaşlar sizlerin A Grubu memurluklarda yaş sınırının 35'e çıkarılması talebini Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirdim. Sayın Başbakanımız ve diğer bakan arkadaşlarım da konuya olumlu yaklaştılar ve talebiniz kabul edildi'' dedi.

Müjdesini ''Hepinize hayırlı olsun'' sözleriyle paylaşan Arınç, KPSS A Grubu atamalarında artık yaş sınırının 30 değil 35 olduğunu vurguladı.

CEMİL ÇİÇEK DE AÇIKLADI
Konuyla ilgili, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü cemil Çiçek'ten de açıklama geldi.

Çiçek şunları söyledi:



''Kamuda çalışacaklarla ilgili, bir kısmı kanundan bir kısmı yönetmeliklerden kaynaklanan bir yaş sınırı var. Kamuda görev alacak memur adayları için bir çok ilanlarda '30 yaşından gün almamış olması' gibi bir kısım kısıtlamalar getiriliyor. Bunların bir kısmı yönetmelik meselesidir, bir kısmı da kendi özel kanunlarında var.

Bugün yaptığımız toplantıda bu kısıtlamaları kaldırıyoruz. Yönetmeliklerden kaynaklananlar varsa yönetmelikler süratle değiştirilecek, diğer şartları taşıyanlar kamuda görev alabileceklerdir. Kanundan kaynaklanan sıkıntı varsa Meclis'in son günlerinde çıkardığımız yetki yasasına dayandırılarak bunu da ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.

Böylece puanı tutan ve hangi kuruma girecekse o kuruma mahsus şartları taşıyan kişiler 'artık 30 yaşı geçtiydi geçmediydi' o tartışmaya bakmaksızın doğrudan kamuda göreve başlayabilecekler.''

Sayfa Yükleniyor...