Memur ve memur emeklisinin zam pazarlığı başladı

6 buçuk milyona yakın memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme süreci, bugün yapılan ilk toplantı ile başladı. Hükümet teklifini 12 Ağustos'ta sunacak. Memurlar adına pazarlık masasına oturan Memur-Sen ise geçen hafta ilettikleri tekliflerini yineledi.

Memur ve memur emeklisinin zam pazarlığı başladı

Yaklaşık 4,2 milyon memur ve 2,2 milyon memur emeklisinin ve aylıklarına 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri başladı.

İlk toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, tekliflerini açıklamadı. Ancak zam tekliflerinin, enflasyon oranının üzerinde olacağını söyledi.

Yetkili konfederasyon Memur-Sen'in beklentisi ise, 2022 için yüzde 21, 2023 için yüzde 17'lik artış.

Memur-Sen'in taleplerini arasında, tüm kamu görevlilerinin 3 bin 600 ek göstergeden yararlanması ve bayramlarda kamu görevlilerinin ikramiye alması gibi maddeler de yer alıyor.

BAKAN BİLGİN: TÜRKİYE, ÇALIŞANLARINI ENFLASYONA EZDİRMEYECEKTİR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, başkanlığını yaptığı toplantının açılışında, toplu sözleşmelerin demokratik toplumlarda devlet ile toplum arasındaki bağları güçlendiren kurumsal yapılar olduğunu söyledi.

Toplu sözleşmenin, tarafları daha ileri düzeyde dayanışma ve bütünleşmeye götürmesi temennisinde bulunan Bilgin, "Bu bütünleşmenin sosyal ve ekonomik şartlarda sorunları çözerek daha ileri bir anlaşmayla neticelenmesi hepimizin idealidir" diye konuştu.

Bilgin, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin hayırlı olmasını dileyerek, "Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, çalışanlarını enflasyonun altında ezdirmeyecektir. Enflasyonun üzerinde bir noktada meseleyi ele alacağımızı belirtmek isterim" dedi.

HÜKÜMET TEKLİFİNİ 12 AĞUSTOS'TA KAMUOYUNA AÇIKLAYACAK

Takvime göre, 10 Ağustos'a kadar ilgili komisyonlar çalışmalarını yürütecek.

11 Ağustos'ta taraflar yeniden pazarlık masasına gelecek. 
Hükümet ise teklifini 12 Ağustos’ta açıklayacak.

22 Ağustos'a kadar uzlaşma sağlanamaması halinde, süreç Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na taşınacak.

Nihai karar ise 31 Ağustos’a kadar Kurul tarafından verilecek.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...