Memur yasasında yeni dönem

48 yıl önce çıkartılan Devlet Memurları Kanunu'nda köklü değişiklikler yapılacak. Ancak taslak çalışmaya gelen eleştiriler üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yeni düzenlemede memurların işine son verilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Memur yasasında yeni dönem

657'ye tabi çalışan milyonlarca devlet memuru için performans sistemi hayata geçecek. Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı, kamu personel reformu için çalışıyor.

Yeni düzenlemeyle "memurların iş güvencesi ortadan kalkıyor" eleştirileri üzerine Bakanlık, "Sistem, personelin çalışma garantisini daha da güçlendiriyor" açıklaması yaptı.

Açıklamaya göre, sistemde performans değerlendirmesi sırasında amir memuruna, memurlar da amirlerine not verecek. Üstelik verilen tüm notların yanına gerekçeleri de yazılacak. Hatta iş arkadaşları ve hizmet alan vatandaşlar da memur hakkında değerlendirme yapabilecek.

Puanlama sistemine göre yapılacak performans değerlendiremsinde düşük puan alan memur, işten çıkartılmayacak. Öncelikle, zayıf olduğu yönlerinin geliştirilmesi için eğitime alınacak.

Yeni düzenlemede, düşük puan alan memurların kendini geliştirmesi amaçlanıyor. Eğitimde başarısız olan devlet memuru ise başka bir birimde görevlendirilecek.

Memurların alacağı puanlar, kariyer planlamasında da hayati öneme sahip olacak. Buna göre, yüksek puana fazla maaş verilmesi öngörülmese de terfiler ve yurt dışı eğitimlerde memurların puanları esas alınacak.

Sayfa Yükleniyor...