Memura ek zam yok

Kamu İşveren Kurulu ile Kamu-Sen arasında yapılan görüşmede memurlara yeni bir teklif sunulmadı. Hükümet, Uzlaştırma Kurulu'nun "taban aylıklara zam" teklifine sıcak bakmadı.

Memura ek zam yok

Toplu görüşme süreci sonrası, 2011 yılı memur maaşları için yapılması planlanan zam pazarlığında yeni teklif çıkmadı ve ek zam umudu suya düştü.

Uzlaştırma Kurulu’nun, 2011 yılı memur maaşlarının altı aylık dönemleri için 16+22 TL’lik aldığı zam teklifi kararı, Kamu-Sen ve Kamu İşveren Kurulu arasında görüşüldü.

Hükümet, görüşmede memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusunda Türkiye Kamu-Sen'e yeni öneride bulunmadı.

Kamu İşveren Kurulu’nun 2011 memur maaşları için yaptığı son teklife göre, yüzde 4+4 zam, 80 TL ek ödeme, 20+20 TL aile yardımı ve sendikalı olanlara 45 TL toplu sözleşme primi ödenmesi planlanmıştı. Bakanlar Kurulu bu teklifi dikkate alacak.

Memur-Sen ile Kamu İşveren Kurulu arasında imzalanan bu mutabakat metnini Uzlaştırma Kurulu’na taşıyan Kamu-Sen’in başvurusu sonrası, Uzlaştırma Kurulu 4 Eylül tarihinde memur maaşlarına 2011 yılı için 6 aylık dönemlerde 16+22 TL taban aylığı zammı yapılmasını teklif etmişti. Ancak hükümet yeni bir öneri sunmayınca 16+22 TL'lik zam umudu suya düşmüş oldu.

Sayfa Yükleniyor...