Memurlar 60 lira daha istiyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Akyıldız, ''Sayın Başbakan, taban aylığa 30 artı 30 lira artışı sağlasın, Türkiye Kamu-Sen olarak tutanağı imzalamaya hazırız'' dedi.

Memurlar 60 lira daha istiyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 2 milyon 400 bin kamu görevlisi, 1 milyon 800 bin memur emeklisi, dul ve yetimi ile bunların ailelerinin umut bağladığı toplu görüşme sürecine ciddiyet kazandırmak adına çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bazı sendikaların, siyasi iradeden aldıkları bilgiler dahilinde toplu görüşme taleplerini belirleyerek, pazarlık çıtasını aşağıya çektiğini ve hükümetin elini rahatlatmayı amaçladığını iddia eden Akyıldız, şunları kaydetti:

''Bu durumda siyasi irade, memura yaptığı baskı neticesinde en çok üyeye sahip hale getirdiği konfederasyonun taleplerine yakın bir maaş artışı ile referandum öncesinde hem kendisi hem de yandaş konfederasyonuna prim kazandırmayı hedeflemiştir.

Başbakan'ın programları haftalar öncesinden belli olduğu halde, geçtiğimiz gün Başbakan'ın iftar programına katılarak, yalnızca yandaş sendikaların imzaladığı tutanağın erdemlerini anlatması, oyunun toplu görüşmeler öncesinden planlandığının ve günler öncesinden tutanağa imza atılacağının Başbakan tarafından bilindiğinin en açık göstergesidir. İftar yemeğinde suçüstü yakalanmışlardır.''

Yapılan artışı yeterli görmedikleri için Uzlaştırma Kurulu'na başvurduklarını anımsatan Akyıldız, kurulun, kamu görevlilerinin bütününü kapsayan, emeklilerin de yüzünü güldürecek bir karar vermesini umduklarını söyledi.

Bircan Akyıldız, bir soru üzerine, Türkiye Kamu-Sen'in yetkili sendikalarının üye sayısının Memur-Sen'in yetkili sendikalarının üye sayısından fazla olduğuna dikkati çekerek, tutanak imzalamaya gerekçe gösterilen ''çoğunluk'' hesabını anlayamadıklarını söyledi.

Akyıldız, ''Sayın Başbakan, taban aylığa 30 artı 30 lira artışı sağlasın, Türkiye Kamu-Sen olarak tutanağı imzalamaya hazırız'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...