Memurlar bakandan 'takipçi olacağım' sözü aldı

Toplu görüşmelerin üçüncü turunda memurların aldığı en olumlu yanıt Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın "Taleplerinizin gerçekleşmesinin takipçisi olacağım" sözü oldu.

Memurlar bakandan 'takipçi olacağım' sözü aldı

Kamu İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmelerin 3. turu sona erdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantının verimli geçtiğini söyledi.

Gündoğdu, toplantıda özellikle tedavi ve görev yolluklarını kendisi ödeyip daha sonra bu ödemeleri alamadıkları için mağduriyet yaşayan kamu görevlileri ve bazı belediyelerde maaşlarını alamayan kamu görevlilerinin sorunlarını gündeme getirdiklerini bildirdi.

Ayrıca hizmet kollarının genel ve özel sorunlarını Kamu İşveren Kurulu'na anlattıklarını belirten Gündoğdu, şöyle konuştu:

''Bu konularda, Sayın Bakan'a, 'Geçmiş yıllardaki gibi hizmet kollarının sorunları ilgililer tarafından okunup, sizler tarafından dinlenmiş olmasın, bunların Yüksek İdari Kurula ve ilgili bakanlıklara sevkini ve güçlü bir iradeyle takibini istiyoruz' diye Memur-Sen olarak somut bir öneride bulunduk. Sayın Bakan da 'gelecek seneye ölmez burada olursak, bu masada bunların takibi ve giderilmesi için elimizden geleni yaptığımız göreceksiniz' diye bir siyasi sahiplenme ve bunun suya atılan imza olarak kalmamasına yönelik bir tavır geliştirdi. Bunu önemsiyoruz.''

Toplu görüşmelerde yarın grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı talebinin gündeme geleceğini anımsatan Gündoğdu, bu talebin gerçekleşmesi için yarın Ankara dışındaki tüm illerde eylem yapacaklarını, Ankara'daki eylemi ise İçişleri Bakanı Beşir Atalay yarın konfederasyon genel merkezini ziyaret edeceği için cumartesi gününe ertelediklerini bildirdi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da toplantıda sendika yetkililerinin hizmet kollarının sorunlarına ilişkin sunum yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda gündeme getirilen önerilerin bir çoğunun mali ve sosyal haklar kapsamına girdiği için gelecek hafta ele alınmaya devam edeceği bilgisini veren Akyıldız, özellikle ek ödemelerle ilgili genelgenin uygulanmasında ortaya çıkan sorunlara çözüm getirilmesini beklediklerini ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...