Merkel: Opel'e inanan bir yatırımcı lazım

Almanya Başbakanı Merkel, kriz nedeniyle büyük zarara uğrayan Opel'in kurtarılması için devlet desteğiyle birlikte, şirkete inanan bir yatırımcının bulunması gerektiğini söyledi.

Merkel: Opel'e inanan bir yatırımcı lazım

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün Opel'in Rüsselsheim kentindeki işletmesini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, şirketin kurtarılması için her türlü çabayı harcayacağını belirterek, ''Şirketin geleceğiyle ilgili sağlam bir tasarıya ihtiyacımız var. Opel için devlet desteğinin yanında şirkete inanan bir yatırımcı bulmamız lazım'' diye konuştu.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Opel'in bağlı olduğu Amerikan General Motors (GM) şirketine, yeni bir yapılanma programı hazırlaması için 2 aylık bir süre tanıdığını hatırlatan Merkel, bu süreyi iyi bir şekilde değerlendireceklerini ve Amerikan yönetimiyle de görüşeceklerini, müzakere heyetinde Almanya Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg ile birlikte hükümet ve eyalet yönetimi temsilcileriyle bankacıların ve ekonomi uzmanlarının yer alacağını ifade etti.

Zorlu görüşmeler yapacaklarını, bu konuda GM'nin de üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Merkel, ''GM'ye ihtiyacımız var, GM'nin de bize ihtiyacı var'' dedi.

Rüsselsheim'a şirketin durumunu yerinde görmek amacıyla gittiğini belirten Merkel, şirketlere yardım konusunda küçük ve büyük şirketler arasında ayrım yapmadıklarını, fırsatı hak eden şirketlere fırsat verdiklerini sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...