Merkez Bankası Başkanı Ağbal: Son çeyrek göstergeleri güçlü seyre işaret ediyor

SON DAKİKA HABERİ: Merkez Bankası Başkanı Ağbal, "Enflasyona ilişkin yukarı yönlü riskler para politikasında sıkı ve kararlı bir duruş gerektirmektedir. Milli gelir verileri ve son çeyreğe ilişkin göstergeler, iktisadi faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir" açıklaması yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Ağbal: Son çeyrek göstergeleri güçlü seyre işaret ediyor

Son dakika haberi! 

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yaptı.

Ağbal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Enflasyona ilişkin yukarı yönlü riskler para politikasında sıkı ve kararlı bir duruş gerektirmektedir.

Merkez Bankası, orta vadeli enflasyon hedefi olan yüzde 5’e varmada üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olarak, hedef ufku içerisinde kararlı ve azimli bir tutum gösterecektir.

Milli gelir verileri ve son çeyreğe ilişkin göstergeler, iktisadi faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir.

İç talep, salgın döneminde sağlanan yüksek kredi büyümesinin birikimli etkileriyle güç kazanmış; bu durum cari işlemler açığının artmasına neden olmuştur.

"GÜÇLÜ BİR PARASAL SIKILAŞTIRMA YAPILDI"

PPK, enflasyona dair riskleri bertaraf etmek, beklentileri kontrol altına almak ve dezenflasyon sürecini en kısa sürede yeniden tesis etmek için, 2021 yılsonu tahmin hedefini göz önünde bulundurarak, güçlü bir parasal sıkılaştırma yapmıştır.

Merkez Bankası, şeffaflık, öngörülebilirlik ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda politika iletişimini ve veri paylaşımını güçlendirecektir.

Fiyat istikrarının tesisi ve sürdürülebilir kılınması açısından, başta para politikası olmak üzere, tüm paydaşlarca ortak akla dayalı, kararlı ve azimli bir mücadele gerekmektedir.

İSTANBUL'A 458 MİLYON TL DESTEK

Sayfa Yükleniyor...