Merkez Bankası Başkanı Uysal'dan faiz indirimi mesajı

SON DAKİKA HABERİ: Merkez Bankası Başkanı Uysal, "İktisadi faaliyet ikinci çeyrekten itibaren dengelenme sürecine girdi. Toparlanma ve dengelenme yılın ikinci yarısında da devam ediyor. Enflasyondaki iyileşme önümüzdeki dönemde de sürecek" dedi. Faiz indirimine yönelik mesaj veren Uysal, "Para politikasındaki hareket alanının önemli bir kısmını önden yüklemeli olarak kullandık" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Uysal'dan faiz indirimi mesajı

Son dakika haberi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, Ankara Sanayi Odası eylül ayı meclis toplantısına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Uysal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İktisadi faaliyet ikinci çeyrekten itibaren dengelenme sürecine girdi. Toparlanma ve dengelenme yılın ikinci yarısında da devam ediyor. Enflasyondaki iyileşme önümüzdeki dönemde de sürecek.

2019 yılının geri kalanında cari işlemler dengesindeki iyileşmenin devam etmesini bekliyoruz.

"FİNANSAL OYNAKLIKLAR AZALACAK"

Önümüzdeki dönemde risk primi ve finansal oynaklıkların azalacağını, iktisadi faaliyetteki toparlanmanın süreceğini öngörüyoruz.

Enflasyondaki düşüşü kalıcı hale getirebilmemiz için para politikasındaki temkinli duruşumuzu sürdürmemiz gerekmekte. Bu çerçevede, parasal sıkılığın düzeyini enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirleyeceğiz.

"KREDİ PİYASASINDA CANLANMA BELİRGİN HALE GELECEK"

Faiz indirimlerinin ardından kredi büyüme oranında canlanma oldu. Parasal aktarım mekanizmasının gecikmeli etkilerine bağlı olarak önümüzdeki dönemde kredi piyasasındaki canlanmanın daha belirgin hale geldiğini görebiliriz.

Küresel gelişmelerin de etkisiyle para politikasında oluşan hareket alanının önemli bir bölümünü temmuz ve eylül aylarında önden yüklemeli bir şekilde kullanmayı tercih ettik."

VİDEO: EV ALMAK İÇİN UYGUN ZAMAN MI? (FAİZLER DÜŞTÜ)

Sayfa Yükleniyor...