Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faiz oranlarını değiştirmedi. Buna göre, gecelik faiz oranları borçlanmada yüzde 6,50, borç vermede ise yüzde 9,00 olarak uygulanacak.

Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yılın dördüncü faiz toplantısını bugün yaptı.

Kurul, kısa vadeli faiz oranlarını değiştirmedi. Buna göre, gecelik faiz oranları borçlanmada yüzde 6,50, borç vermede ise yüzde 9,00 olarak uygulanacak.

Çekirdek enflasyonun Mart ayında yüzde 5'i aşması sonrasında Merkez Bankası'ndan faiz politikasına ilişkin tartışmalar başlarken, piyasalarda Nisan için bir artırım öngörülmüyordu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 2009 yılı içinde yaptığı toplantılarda gecelik borçlanma ve borç verme faiz oranlarını 8,50 puan düşürmüştü.

Kurul, 19 Kasım 2009 tarihinde yaptığı toplantısında faiz oranlarında 25 baz puanlık düşüş yapması ardından geçen dört ayda uyguladığı faiz hadlerinde bir değişikliğe gitmemişti.

Öte yandan Merkez Bankası, para politikasının çıkış çerçevesini çarşamba günü açıklayacak. Yatırım bankaları para politikasında değişiklik olacağını belirtiyor.

Sayfa Yükleniyor...