Merkez Bankası'ndan enflasyon mesajı

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, "Alınan koordineli önlemlerin de katkısıyla enflasyonun kademeli olarak hedeflere yakınsaması beklenmektedir" dedi.

Merkez Bankası'ndan enflasyon mesajı

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın İstanbul'da düzenlenen bir toplantıda gerçekleştirdiği ve bankanın internet sitesinde yayımlanan "Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası" başlıklı sunumunda "Alınan koordineli önlemlerin de katkısıyla enflasyonun kademeli olarak hedeflere yakınsaması beklenmektedir" dedi.

Çetinkaya'nın öne çıkan mesajları şöyle:

"Ekonomideki dengelenme eğilimi belirginleşmiştir. Dış talep gücünü korumakla birlikte, finansal koşullardaki sıkılaşma ve zayıf iç talebin etkisiyle iktisadi faaliyet yavaşlamıştır.

TCMB fiyatlama davranışlarındaki bozulmayı sınırlamak amacıyla güçlü bir parasal sıkılaştırma yapmıştır.

Enflasyon görünümünü etkileyen faktörler yakından izlenerek para politikası araçları fiyat istikrarı doğrultusunda etkin bir şekilde kullanılmaya devam edilecek.

Küresel büyüme sınırlı bir yavaşlama eğilimine girdi. Küresel piyasalarda oynaklık devam etmekte, ekonomi politikası belirsizliği yüksek düzeyini korumaktadır.

"SON ÇEYREKTE YAVAŞLAMA BELİRGİNLEŞTİ"

Sanayi üretimine dair veriler iktisadi faaliyetteki yavaşlamanın son çeyrekte belirginleştiğine işaret etmektedir. Öncü göstergeler yavaşlamanın yurt içi talep kaynaklı olduğunu göstermektedir.

Reel efektif döviz kuru yakın dönemde tarihi düşük seviyelerden bir miktar toparlanma gösterdi.

Enflasyonun kademeli olarak hedeflere yakınsayacağı tahmin edilmektedir.

"KREDİ BÜYÜMESİ YAVAŞLAMAYA DEVAM EDİYOR"

Kredi büyümesi yavaşlamaya devam etmektedir. Yakın dönem kredi büyüme eğilimi tarihsel ortalamaların altında seyretmektedir."

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Enflasyon
  • Ekonomi
  • Merkez Bankası

Sayfa Yükleniyor...